- Domov
- Chutné recepty
- Čokoládové mini pavlovky

Čokoládové mini pavlovky
Porcie: 15-17 (ks)
Milované pavlovky vo vylepšenej verzii.
Ingrediencie
Tovar do košíka
Vytlačiť recept
Zdieľať na facebooku
- 6 ks bielky
- 300 g cukor kryštálový
- 2 KL Zemiakový škrob Liana
- 2 KL vínny ocot
- ¼ KL soľ
- 30 g Kakao tmavé Liana
- 70 g Čokoláda Liana 70%
- 350 ml rastlinná šľahačka
- 30 g Stužovač jahoda Liana
- 1 PL Poleva citrónová Liana
- 100 ml vlažná voda
- 3-4 PL cukor práškový
Ďalej potrebujeme
- Čokoláda Liana 70% na ozdobenie
- Kakao tmavé Liana na posypanie
- Bielky vyšľaháme do peny a postupne pridávame cukor, šľaháme do tuhého snehu (približne 8 minút). Do vyšľahaného snehu ručne primiešame ocot, škrob a soľ. Pridáme preosiate kakao a nakoniec vmiešame nasekanú čokoládu.
- Na plech vystlaný papierom na pečenie pomocou cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou nanesieme hmotu do tvaru kolieska. Rúru predhrejeme na 180°C, po vložení plechu stiahneme teplotu na 150°C a pečieme 60 minút. Rúru vypneme a plech v nej necháme minimálne 2 hodiny, prípadne cez noc.
- Šľahačku vyšľaháme do polotuha. Vo vode rozmiešame stužovač spolu s citrónovou polevou a vylejeme do šľahačky. Vyšľaháme do tuha. Podľa potreby môžeme šľahačku dosladiť. Pripravenú šľahačku nanesieme na korpusy, dozdobíme čokoládou a posypeme kakaom.
Pridať hodnotenie
Ingrediencie
Tovar do košíka
Vytlačiť recept
Zdieľať na facebooku
- 6 ks bielky
- 300 g cukor kryštálový
- 2 KL Zemiakový škrob Liana
- 2 KL vínny ocot
- ¼ KL soľ
- 30 g Kakao tmavé Liana
- 70 g Čokoláda Liana 70%
- 350 ml rastlinná šľahačka
- 30 g Stužovač jahoda Liana
- 1 PL Poleva citrónová Liana
- 100 ml vlažná voda
- 3-4 PL cukor práškový
Ďalej potrebujeme
- Čokoláda Liana 70% na ozdobenie
- Kakao tmavé Liana na posypanie
Produkty k receptu