Bezlepková dubajská čokoláda

Bezlepková dubajská čokoláda

Trvanie: 0:60 (h:m) Porcie: 2 (ks)
Dubajská čokoláda pobláznila celý svet a teraz si ju môžete pripraviť aj doma, v bezlepkovej verzii! Foodblogerka Magda – Celiakia s Magdalénou – pripravila tento hit sociálnych sietí s vlastnou verziou chrumkavého cesta kadayif, ktoré vyrobila z našej zmesi Liana Universal mix.
Ingrediencie
Kadayif - pražené cesto
Z uvedeného množstva vyjde cca 70–90 g kadayif. Odporúčame pripraviť dvojnásobok – ideálne na etapy, keďže výroba je pracná.
 
Na 2 kusy dubajskej čokolády potrebujeme:
  • 140 g kadayif cesto
  • 50 g maslo
  • 360 g pistáciová pasta
  • 10-15 g sezamová pasta tahini
  • 200 g mliečna čokoláda
  • 200 g horká čokoláda
  • pár gramov bielej čokolády pre vzhľad (tú som zafarbila zelenou potravinárskou farbou a kurkumou)
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku
  1. Príprava bezlepkového cesta - kadayif: Zmiešame všetky ingrediencie a cesto prelejeme cez sitko do cukrárskeho vrecka s veľmi malým otvorom. Na jemne naolejovanej panvici vytvárame tenké rezančeky – ideálne do kruhu, aby sa využila celá plocha (viď. video). Opekáme ich, kým sa nezačnú odlepovať, necháme vychladnúť a potom ich rozlámeme na kúsky.

  2. Príprava formy na čokoládu: 
    Formu postriekame farebnou čokoládou (rozpustenou v mikrovlnke bez pridávania ďalšieho tuku) a necháme ju stuhnúť v mrazničke. Následne do nej nalejeme 100 g roztopenej čokolády, rozotrieme ju aj po stenách a opäť dáme zachladiť.

  3. Príprava plnky:
    Na masle opečieme pripravené kúsky cesta kadayif, necháme ich vychladnúť a zmiešame s pistáciovým krémom a tahini. Plnku natlačíme do formy na stuhnutú čokoládu a uhladíme.

  4. Dokončenie čokolády:
    Zalejeme ďalšími 100 g roztopenej čokolády a celý dezert dáme stuhnúť do chladu.

 

Pridať hodnotenie
* * *
Ingrediencie
Kadayif - pražené cesto
Z uvedeného množstva vyjde cca 70–90 g kadayif. Odporúčame pripraviť dvojnásobok – ideálne na etapy, keďže výroba je pracná.
 
Na 2 kusy dubajskej čokolády potrebujeme:
  • 140 g kadayif cesto
  • 50 g maslo
  • 360 g pistáciová pasta
  • 10-15 g sezamová pasta tahini
  • 200 g mliečna čokoláda
  • 200 g horká čokoláda
  • pár gramov bielej čokolády pre vzhľad (tú som zafarbila zelenou potravinárskou farbou a kurkumou)
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.