
Bezlepková dubajská čokoláda
Kadayif - pražené cesto
- 55 g Liana Universal mix
- 40 g Liana Kukuričný škrob
- 1/2 ČL soľ
- 1 PL olej
- 160 ml voda
Na 2 kusy dubajskej čokolády potrebujeme:
- 140 g kadayif cesto
- 50 g maslo
- 360 g pistáciová pasta
- 10-15 g sezamová pasta tahini
- 200 g mliečna čokoláda
- 200 g horká čokoláda
- pár gramov bielej čokolády pre vzhľad (tú som zafarbila zelenou potravinárskou farbou a kurkumou)
-
Príprava bezlepkového cesta - kadayif: Zmiešame všetky ingrediencie a cesto prelejeme cez sitko do cukrárskeho vrecka s veľmi malým otvorom. Na jemne naolejovanej panvici vytvárame tenké rezančeky – ideálne do kruhu, aby sa využila celá plocha (viď. video). Opekáme ich, kým sa nezačnú odlepovať, necháme vychladnúť a potom ich rozlámeme na kúsky.
-
Príprava formy na čokoládu:
Formu postriekame farebnou čokoládou (rozpustenou v mikrovlnke bez pridávania ďalšieho tuku) a necháme ju stuhnúť v mrazničke. Následne do nej nalejeme 100 g roztopenej čokolády, rozotrieme ju aj po stenách a opäť dáme zachladiť. -
Príprava plnky:
Na masle opečieme pripravené kúsky cesta kadayif, necháme ich vychladnúť a zmiešame s pistáciovým krémom a tahini. Plnku natlačíme do formy na stuhnutú čokoládu a uhladíme. -
Dokončenie čokolády:
Zalejeme ďalšími 100 g roztopenej čokolády a celý dezert dáme stuhnúť do chladu.
Kadayif - pražené cesto
- 55 g Liana Universal mix
- 40 g Liana Kukuričný škrob
- 1/2 ČL soľ
- 1 PL olej
- 160 ml voda
Na 2 kusy dubajskej čokolády potrebujeme:
- 140 g kadayif cesto
- 50 g maslo
- 360 g pistáciová pasta
- 10-15 g sezamová pasta tahini
- 200 g mliečna čokoláda
- 200 g horká čokoláda
- pár gramov bielej čokolády pre vzhľad (tú som zafarbila zelenou potravinárskou farbou a kurkumou)
Produkty k receptu