Dobré rady od Liany

Čokoláda nie je iba sladkou pochúťkou
Jednou z najvyhľadávanejších pochúťok na svete je bezpodmienečne čokoláda. Keďže nie je čokoláda ako čokoláda, rovnako ako pri káve, víne alebo olivovom oleji musíte vybrať ten nakvalitnejší produkt,… celý článok

Ovsené vločky a ich priaznivé účinky na organizmus
V minulosti boli ovsené vločky základom jedálnička chudobných, ktoré kombinovali s rôznymi obilninami a strukovinami. Dnes sa ovsené vločky stali hviezdou sociálnych sietí v rôznych farebných a… celý článok

Lyofilizované ovocie: farebná vitamínová bomba
Pamätáte si rozprávku o dvanástich mesiačikoch, kedy Maruška musela ísť kvôli macoche v zime do lesa hľadať lesné jahody? Dnes by túto jej požiadavku vedela splniť oveľa jednoduchšie. Dlhé stáročia… celý článok

Ako odstrániť vodný kameň rýchlo, lacno a ekologicky? Pre nás žiadny problém!
Vodný kameň je nočnou morou väčšiny slovenských domácností. Gazdinky neznášajú biely povlak na inak dokonale čistých povrchoch a domáci kutilovia, ktorí sa snažia udržať dokonalý chod všetkých… celý článok

Ako jednoducho ozdobiť tortu?
V predchádzajúcom článku sme si zrhnuli pár základných tipov, ktoré vám pomôžu upiecť tú najlepšiu tortu. Dokonalá torta by nemala iba chutiť, ale aj vyzerať. Tak ako v príchutiach, aj vo výzore má… celý článok

Ako upiecť dokonalú tortu?
Pečenie torty pre mnohých predstavuje nočnú moru. Raz je to zlý korpus, inokedy zrazená plnka, a keď sa už zdá, že je všetko podľa našich predstáv, nepodarí sa nám zdobenie torty. Ponúkame vám pár… celý článok

Tipy a triky na vianočné pečenie
Vianoce sú už za dverami a všetci si prajeme prežiť ich v čo najväčšej pohode, bez stresu a v harmónii. Prípravy na najkrajšie sviatky roka robia mnohým gazdinkám vrásky na čele už od začiatku… celý článok

Ako mať kvalitu v kuchyni?
Kuchyňa je rajónom, ale zároveň aj rajom každej ženy. Kúzlo maminej a babkinej kuchyne je skryté v tom, že aj z malého množstva surovín dokážu vyčarovať vynikajúce jedlo. Správna slovenská gazdinka… celý článok

Škorica ako pomocník, ale aj škodca
Škorica je korenina, ktorá pochádza z vnútornej kôry stromov z rodu škoricovníkov. Je dostupná v tyčinkách alebo mletá. Tyčinky škorice vydržia dlhšie, je možné si ich nastrúhať alebo použiť do čaju.… celý článok

Kyselina citrónová Liana: lacný pomocník v domácnosti
Kyselina citrónová je prirodzenou zložkou v mnohých druhoch ovocia a zeleniny. Najväčšie množstvo kyseliny citrónovej môžeme nájsť v citrusoch, predovšetkým v citrónoch a limetkách. Je zložená z… celý článok

Priaznivé účinky kakaa na naše zdravie
Mnohé výskumy dokazujú, že kvalitné kakao môže byť veľmi užitočné pre naše zdravie a organizmus. Obsahuje cenné látky, minerály (horčík, draslík, železo, vápnik) a vitamíny (A, B, C, E), ktoré sú… celý článok

Kypriaci prášok do pečiva vs. Sóda bikarbóna
Kypriaci prášok alebo sóda bikarbóna je Váš parťák pri pečení? A vedeli ste, že tieto dve kypridlá netreba v recepte zamieňať? Mnoho ľudí zastáva názor, že použiť v recepte sódu bikarbónu alebo… celý článok

Psyllium a práca s bezlepkovým cestom
Vláknina psyllium dokáže doplniť lepok v bezlepkovom pečení. Naše bezgluténové múčne zmesi Bread mix white, Bread mix dark a Bakery mix už určitý podiel psyllia, ale aj iných vláknin obsahujú, preto… celý článok

Liečivý zázrak menom SÓDA
Sóda bikarbóna je známa po celom svete. Je skvelá v kuchyni na čistenie riadu, vhodná pri pálení záhy alebo ako prísada do cesta. Často však zabúdame na jej výnimočné účinky pre naše zdravie. Ochrana… celý článok

Ako podporiť imunitu
Posilnenie imunity v každom ročnom období vďaka osviežujúcemu nápoju LianaVIT s 10 vitamínmi pre Vaše zdravie. celý článok
Žiadna nudná poleva! Stavte na MIRROR GLAZE
Mirror - farebné zrkadlové polevy Zrkadlová lesklá poleva na zákusky určite neunikla pozornosti každej dobrej cukrárky. Trendy sa menia aj v gastronómii a osvedčené polevy nahrádza MIRROR GLAZE -… celý článok

7 tipov pri práci so želatínou Liana
7 praktických rád, ktoré by ste mali vedieť pri práci so želatínou Liana. celý článok