
Bezlepkové kváskové briošky
1. deň – rozkvas
- 150 g Bread mix white Liana
- 190 g voda
- 1 lyžica kvások
2. deň – cesto
- 230 g Bakery mix Liana
- 70 g cukor
- 1 ks Vanilínový cukor Liana
- 40 g maslo
- 100 ml vlažné mlieko
- štipka soli
- 1 lyžica čokoládové kúsky
Dodatky
- na potretie vajíčko
- na posypanie mak
- na posypanie dosky ryžová múka Liana
1. Suroviny na rozkvas vložíme do misky, premiešame vareškou a prikryté necháme 12-15 hodín pri izbovej teplote kvasiť. Ideálne je rozkvas pripraviť večer, aby sme ráno mohli pokračovať.
2. Hotový rozkvas zmiešame s Bakery mix, cukrom, vanilínovým cukrom, vlažným mliekom, rozpusteným maslom a soľou. V kuchynskom robote vymiešame nelepivé cesto. Do hotového cesta nakoniec vareškou vmiešame čokoládové kúsky. V mise necháme prikryté cesto oddychovať cca 4 hodiny. Musí zväčšiť objem!
3. Na pomúčenú dosku preložíme cesto, premiesime a rozdelíme na 7 častí. Každú časť vytvarujeme na valec dlhý 20-25 cm a zmotáme do uzlíka alebo kolieska podľa toho aký tvar briošky chceme. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a prikryté necháme kysnúť 3 hodiny. Pred pečením potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme celým makom.
4. Rúru vyhrejeme aj s plechom na záparu na 210°C. Vložíme briošky, do spodného plechu nalejeme 2,5 dcl vriacej vody a pečieme 10 minút. Následne plech so záparou vyberieme, teplotu znížime na 185°C a dopečieme ešte 20-25 minút. Upečené briošky necháme vychladnúť.
Dobrý tip:
Briošky sú chutné aj takto samotné, ale môžeme ich podávať s džemom, maslom či medom.
1. deň – rozkvas
- 150 g Bread mix white Liana
- 190 g voda
- 1 lyžica kvások
2. deň – cesto
- 230 g Bakery mix Liana
- 70 g cukor
- 1 ks Vanilínový cukor Liana
- 40 g maslo
- 100 ml vlažné mlieko
- štipka soli
- 1 lyžica čokoládové kúsky
Dodatky
- na potretie vajíčko
- na posypanie mak
- na posypanie dosky ryžová múka Liana
Produkty k receptu