
Bezlepkové kváskové vafle
- 300 g Bakery mix Liana
- 2 vajcia
- 2 lyžice cukor
- 1 lyžička Škoricový cukor Liana
- 1 lyžica kvások
- 2 lyžice maslo
- 600 ml mlieko
- štipka soli
Na ozdobu
- javorový sirup, ovocie, šľahačka, džem ...
1. Rozpustíme maslo a pridáme ho do misky k ostatným surovinám.
2. Ručným mixérom vymiešame hladké, hustejšie cesto.
3. Zakryjeme fóliou a necháme kysnúť cca 2 hodiny.
4. Lyžicou zamiešame cesto. Rozohrejeme vaflovač.
5. Do vaflovača natrieme lyžicou cesto. Zavrieme a pečieme do chrumkava.
6. Ozdobíme podľa svojej chuti a fantázie.
Dobrý tip:
Upečte len toľko vaflí, koľko práve skonzumujete. Zvyšné cesto odložíme do chladničky a použijeme na ďalší deň. Cesto takto vydrží v chladničke aj 3 dni, takže si môžeme upiecť vždy čerstvé vafle.
- 300 g Bakery mix Liana
- 2 vajcia
- 2 lyžice cukor
- 1 lyžička Škoricový cukor Liana
- 1 lyžica kvások
- 2 lyžice maslo
- 600 ml mlieko
- štipka soli
Na ozdobu
- javorový sirup, ovocie, šľahačka, džem ...
Produkty k receptu