
Bezlepkové tvarohové tekvičky
Kvások z droždia
- 100 ml mlieko
- 1 lyžička cukor
- 15 g čerstvé droždie
Cesto
- 100 g maslová tekvica
- 300 g Bakery mix Liana
- 100 g vlažné mlieko
- 30 g roztopené maslo
- štipka soli
- 2 lyžice cukor
Plnka
- 120 g jemný tvaroh
- 2 lyžice trstinový cukor
- 1 ks malé vajíčko
- 1 lyžica Zlatý krém Liana
- na dochutenie citrónová šťava, citrónová kôra alebo citrónová poleva Liana
Ďalej potrebujeme
- na potretie 30 g maslo
- na podsypanie cesta Bakery mix Liana alebo ryžová múka Liana
- hrozienka
- na ozdobu mandle
- Do teplého mlieka pridáme cukor a rozdrobené droždie. Necháme 10 - 15 minút vzísť kvások.
- Očistíme maslovú tekvicu, nakrájame na kocky a nad parou necháme zmäknúť. Ponecháme vychladnúť a následne vidličkou roztlačíme na pyré.
- V kuchynskom robote vymiesime cesto z uvedených surovín spolu s vykysnutým kváskom z droždia. Misu prikryjeme a necháme 60 minút kysnúť.
- Tvaroh, cukor, vajce a Zlatý krém zmiešame v miske. Tvarohovú plnku dochutíme citrónovou šťavou a kôrou (alebo pridáme lyžičku citrónovej polevy) a necháme pár minút postáť.
- Z vykysnutého cesta vymiesime bochník a rozdelíme na 2 časti. Vyvaľkáme štvorce hrubé cca 0,5 cm. Štvorce pokrájame na menšie štvorce. Na každý kus dáme lyžicu tvarohovej plnky, hrozienko a urobíme buchtičku. Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie spojom dole a necháme 20 - 30 minút podkysnúť. Potom nožnicami ponastrihujeme boky, potrieme maslom a upečieme vo vyhriatej rúre pri 190°C 25 minút.
- Upečené tvarohové tekvičky potrieme maslom a dozdobíme štvrťkou mandle.
Kvások z droždia
- 100 ml mlieko
- 1 lyžička cukor
- 15 g čerstvé droždie
Cesto
- 100 g maslová tekvica
- 300 g Bakery mix Liana
- 100 g vlažné mlieko
- 30 g roztopené maslo
- štipka soli
- 2 lyžice cukor
Plnka
- 120 g jemný tvaroh
- 2 lyžice trstinový cukor
- 1 ks malé vajíčko
- 1 lyžica Zlatý krém Liana
- na dochutenie citrónová šťava, citrónová kôra alebo citrónová poleva Liana
Ďalej potrebujeme
- na potretie 30 g maslo
- na podsypanie cesta Bakery mix Liana alebo ryžová múka Liana
- hrozienka
- na ozdobu mandle
Produkty k receptu