
Bezlepkové veľkonočné judáše
- 250 g Bakery mix Liana
- 150 ml mlieko
- 60 g maslo
- 40 g med
- 20 g droždie
- 1 žĺtok
- 1 KL Poleva citrónová Liana
- štipka soli
- med s trochou vlažnej vody na potretie
- Z vlažného mlieka a rozdrobeného droždia pripravíme kvások.
- Maslo, med, žĺtok vyšľaháme mixérom. V inej miske rozmiešame Bakery mix so soľou a citrónovou polevou. Postupne zapracujeme k maslovej zmesi, prilejeme kvások z droždia a vypracujeme cesto. Necháme kysnúť 45 minút na teplom mieste.
- Na pracovnej doske rozdelíme vykysnuté cesto na 8 častí. Z každej ušúľame valček a konce stočíme do tvaru ulity. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme podkysnúť 10 minút.
- Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C 20 - 25 minút. Po vybratí z rúry ihneď potrieme teplou zmesou medu a trochou vlažnej vody.
- 250 g Bakery mix Liana
- 150 ml mlieko
- 60 g maslo
- 40 g med
- 20 g droždie
- 1 žĺtok
- 1 KL Poleva citrónová Liana
- štipka soli
- med s trochou vlažnej vody na potretie
Produkty k receptu