
Bezlepkový a bezmliečny mrveničkový koláč (ktorý zvládnu pripraviť aj deti)
Cesto
- 600 g Cake mix Liana
- 250 g cukor práškový
- 250 g rastlinný tuk na pečenie
- 1 vrecko Vanilínový cukor Liana
- 1 ks vajce
Puding
- 1 liter rastlinné mlieko (mandľové / ryžové / sójové)
- 2 vrecká Zlatý krém Liana
- 4 PL cukor
Ďalej potrebujeme
- jahody
- Vo väčšej miske vypracujeme rukami drobivé cesto (mrveničku) z Cake mix Liana, cukru, Vanilínového cukru, vajíčka a zmäknutého rastlinného tuku. Plech vystelieme papierom na pečenie a rukami povtláčame väčšiu časť cesta. Z mrveničky necháme bokom cca 2 hrste na záverečné posypanie.
- Z rastlinného mlieka, cukru a Zlatého krému uvaríme puding, ktorý nalejeme na pripravené cesto. Uložíme umyté nakrájané jahody a posypeme zvyšnou mrveničkou.
- Upečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C cca 45 - 50 minút. Necháme poriadne vychladnúť, aby stuhla plnka a podávame.
Dobrý tip:
Ak nechceme bezmliečnu verziu, tak namiesto rastlinného tuku použijeme maslo a v pudingu namiesto rastlinného mlieka použijeme kravské.
Cesto
- 600 g Cake mix Liana
- 250 g cukor práškový
- 250 g rastlinný tuk na pečenie
- 1 vrecko Vanilínový cukor Liana
- 1 ks vajce
Puding
- 1 liter rastlinné mlieko (mandľové / ryžové / sójové)
- 2 vrecká Zlatý krém Liana
- 4 PL cukor
Ďalej potrebujeme
- jahody
Produkty k receptu