
Bezlepkový slivkový perník s marcipánom
Cesto
- 3 poháre (2,5 dl) Fine mix Liana
- ¾ pohár trstinový cukor
- 4 vajcia veľkosti L
- 1 pohár medu
- ½ pohár silnej kávy
- 200g sušené slivky
- 2 lyžice oleja
- 4 lyžice slivovica
- ½ KL soľ
Slivková plnka
- 200 g slivkový lekvár
Marcipánová plnka
- 200g marcipán
Čokoládová poleva
- 150g čokoláda Liana
- 2PL maslo
1. Horúcu kávu zmiešame s olejom a slivovicou, a ak troška vychladne na 80°C pridáme med a necháme vychladnúť.
2. Celé vajíčka rozšľaháme mixérom. Postupne pridáme trstinový cukor a vychladnutú kávovú zmes. Do vyšľahanej hmoty ručne vmiešame zmes Fine mix spolu so soľou a nakoniec slivky. Sušené slivky zaprášime zmesou Fine mix Liana.
3. Vylejeme cesto na plech vystlaný papierom na pečenie. Plech použijeme v rozmeroch 20x30cm. Pečieme na 170°C 35 minút.
4. Koláč po vybratí z rúry pretočíme na dosku a necháme aj s plechom vychladnúť.
5. Koláč rozrežeme na 3 pláty pílkou na tortu. Prvý plát natrieme slivkovým lekvárom, priložíme na neho druhý plát potretý vyvaľkaným marcipánom a zakryjeme tretím plátom. Vrch polejeme čokoládou roztopenou v mikrovlnke. Vychladnutý koláč narežeme na kúsky.
Cesto
- 3 poháre (2,5 dl) Fine mix Liana
- ¾ pohár trstinový cukor
- 4 vajcia veľkosti L
- 1 pohár medu
- ½ pohár silnej kávy
- 200g sušené slivky
- 2 lyžice oleja
- 4 lyžice slivovica
- ½ KL soľ
Slivková plnka
- 200 g slivkový lekvár
Marcipánová plnka
- 200g marcipán
Čokoládová poleva
- 150g čokoláda Liana
- 2PL maslo
Produkty k receptu