Bezlepkový malinový punčák
Cesto:
- 6 vajec
- 150 g + 30 g cukru krupice
- 50 ml rastlinného oleja
- kôra z 1 citróna
- 150 g Liana Cake Mix
- 50 g mandľovej múky
Punčový rozvar:
- 100 ml tmavého rumu
- 200 g malinového pyré
- 100 ml vody
- šťava z 1 pomaranča
- 120 g cukru krupice
- 200 g malinového džemu
- 125 g čerstvých malín
Poleva:
- 1 balenie (25 g) Liana Punčová poleva
- 200 g práškového cukru
- 5PL studenej vody
- 1PL rastlinného oleja
- Bielka oddelíme od žĺtkov, žĺtky vyšľaháme s 30g cukru do peny, pridáme citrónovú kôru a následne zašľaháme olej.
- Bielky vyšľaháme so 150g cukru na pevný sneh, obe zmesi jemne ručne spojíme stierkou a následne zapracujeme na 2 krát suchú zmes.
- Pečieme v ráfiku alebo forme pri teplote 160°C cca. 40 minút. Prepečenie overíme špajdlou. Po vychladnutí korpus rozrežeme na 3 pláty.
- Na rozvar prevaríme vodu s cukrom, pridáme pomarančovú šťavu, malinové pyré a rum. Spodný plát potrieme džemom, stredný plát navlhčíme, následne si ho pretočíme a polejeme ho rozvarom aj z druhej strany, priložíme ho na prvý plát a vrch taktiež potrieme džemom. Priložíme posledný 3 plát cesta. Zaťažíme, prípadne zatiahneme do ráfika a necháme počas noci vychladiť.
- Polevu pripravíme veľmi jednoducho podľa návodu na obale a nanesieme na vychladený koláč. podľa vlastnej fantázie.
Cesto:
- 6 vajec
- 150 g + 30 g cukru krupice
- 50 ml rastlinného oleja
- kôra z 1 citróna
- 150 g Liana Cake Mix
- 50 g mandľovej múky
Punčový rozvar:
- 100 ml tmavého rumu
- 200 g malinového pyré
- 100 ml vody
- šťava z 1 pomaranča
- 120 g cukru krupice
- 200 g malinového džemu
- 125 g čerstvých malín
Poleva:
- 1 balenie (25 g) Liana Punčová poleva
- 200 g práškového cukru
- 5PL studenej vody
- 1PL rastlinného oleja
Produkty k receptu