Čučoriedková panna cotta
play

Čučoriedková panna cotta

Trvanie: 00:20 (h:m) Porcie: 6 (ks)
Vyskúšajte našu čučoriedkovú panna cottu, ktorá je ideálnym letným dezertom! Panna cotta, čo v taliančine znamená "varená smotana, je známa svojou jemnou a krémovou konzistenciou. Pripravuje sa zo smotany, cukru a želatíny, čo vytvára lahodný krémový základ. Vrstva čerstvých čučoriedok pridáva sladko-kyslú chuť, ktorá tento dezert robí neodolateľným. Pozrite si náš nový video recept a zistite, ako si tento jednoduchý a elegantný dezert pripraviť doma. Použitím želatíny LIANA dosiahnete vždy dokonalý výsledok. Panna cotta je skvelý spôsob, ako si dopriať niečo špeciálne, a pritom si oddýchnuť pri jej príprave. Nechajte sa inšpirovať a vyskúšajte niečo nové!
Ingrediencie

Smotanová vrstva

Ovocné želé

Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku
  1. Smotanová vrstva: Želatínu necháme napučať v 200 ml mlieka. 
  2. Smotanu na šľahanie, cukor a vanilku spolu prevaríme. Napučanú želatínu pridáme do horúcej smotany a premiešame do rozpustenia. Nevaríme!
  3. Nalievame do pripravených pohárikov a necháme v chladničke dôkladne stuhnúť, minimálne 4 hodiny, prípadne cez noc.
  4. Ovocné želé: Umyté čučoriedky zalejeme asi 150 ml vody a dáme variť. 
  5. Dochutíme množstvom cukru podľa potreby (závisí od kyslosti ovocia). Pre zvýraznenie farby pridáme štipku kyseliny citrónovej.
  6. Zlatý krém rozmiešame vo zvyšnej vode a pridáme k vriacemu ovociu. Povaríme do zhustnutia a necháme vychladnúť.
  7. Vychladnuté ovocné želé nalievame na stuhnutú smotanovú vrstvu do pohárikov a necháme v chladničke asi 1 hodinu odstáť.
  8. Môžeme dozdobiť podľa fantázie napr. mätou, čerstvými čučoriedkami alebo iným lesným ovocím.
Dobrý tip 1:
Ak chcete dosiahnuť hustejšiu konzistenciu dezertu, môžete zvýšiť množstvo želatíny o 25-35% oproti pôvodnému receptu. Toto umožní, aby dezert mal pevnejšiu a tuhšiu textúru. V lete napr. v prípade dezertov na candy bar, ktoré budú dlhšie mimo chladničky odporúčame vyššie dávkovanie želatíny a pokiaľ dezert podávame priamo z chladničky môžeme dávkovanie želatíny znížiť aj o cca 40%.

 

Dobrý tip 2:
Ak použijete smotanu s vyšším podielom tuku, je potrebné znížiť aj množstvo želatíny o cca 10-20%.

 

Dobrý tip 3:
Ak chcete dosiahnuť šikmý efekt vrstvenia, uložte poháre so smotanovou vrstvou našikmo napr. do prepravky od vajec alebo misiek a dajte stuhnúť do chladničky.
Pridať hodnotenie
* * *
Ingrediencie

Smotanová vrstva

Ovocné želé

Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.