
Bezlepkové gruľovníky
- 150 ml vlažné mlieko
- 1 lyžička cukor
- ½ kocky droždie
- 300 g Bread mix white Liana
- 15 g maslo
- 50 ml olej
- 1 vajce
- 1 lyžička práškový cukor
- 1 lyžička soľ
Plnka
- 150 g uvarené zemiaky
- 80 g bryndza
- 1 malá cibuľka
- soľ, mleté čierne korenie
Na potretie
- 1 vajce
- trochu mlieka
- ryžová múka Liana na podsypanie
- Vo vlažnom mlieku rozmiešame cukor a pridáme rozdrobené droždie. Necháme 10 - 15 minút vzísť kvások.
- Suroviny na cesto dáme do kuchynského robota aj s vykysnutým kváskom z droždia a necháme miesiť nelepivé cesto. Prikryjeme fóliou a necháme na teplom mieste kysnúť 45 minút.
- Uvarené zemiaky popučíme vidličkou a pridáme na drobno nakrájanú cibuľku, bryndzu. Ochutíme čiernym korením, soľou a vymiešame na hladkú plnku.
- Vykysnuté cesto presunieme na pomúčenú podložku. Premiesime a vyvaľkáme na hrúbku 5 - 7 mm. Vykrojíme kolieska, do stredu dáme lyžičku plnky a urobíme buchtičku, ktorú položíme spojom dole. Hotové buchtičky uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Dlaňou pritlačíme, aby vznikli placky. Necháme podkysnúť 20 minút.
- Rúru vyhrejeme na 220°C. Pred pečením potrieme gruľovníky rozšľahaným vajíčkom s trochu mliekom a pečieme 15 minút.
- 150 ml vlažné mlieko
- 1 lyžička cukor
- ½ kocky droždie
- 300 g Bread mix white Liana
- 15 g maslo
- 50 ml olej
- 1 vajce
- 1 lyžička práškový cukor
- 1 lyžička soľ
Plnka
- 150 g uvarené zemiaky
- 80 g bryndza
- 1 malá cibuľka
- soľ, mleté čierne korenie
Na potretie
- 1 vajce
- trochu mlieka
- ryžová múka Liana na podsypanie
Produkty k receptu