
Bezlepkové kaiserky
- 100 ml mlieko
- 1/2 kocky droždie
- 1 lyžička cukor
- 180 g Bread mix white Liana
- 150 g Bakery mix Liana
- 1 lyžička soľ
- 2 lyžice olivový olej
- 1 lyžica sezamové semienka
- 200 ml voda
Dodatky
- ryžová múka Liana na podsypanie
- vajce na potretie
- mak, ľanové semienka na posyp
1. Vlažné mlieko, zmiešame s cukrom a pridáme droždie. Kvások necháme vzísť cca 10-15 minút.
2. Do kuchynského robota dáme kvások z droždia a ostatné suroviny, okrem oleja a vymiešame cesto asi 3-4 minúty. Neskôr pridáme olivový olej a znovu dôkladne vymiešame. Prikryjeme a necháme kysnúť 50-60 minút.
3. Vykysnuté cesto preložíme na dosku posypanú ryžovou múkou. Premiesime a vypracujeme bochník.
4. Rozdelíme na 5 častí (každá časť cca 135 g). Každú časť premiesime a vytvoríme buchtičku.
5. Plech vystelieme papierom na pečenie alebo fóliou na pečenie, uložíme buchtičky a necháme prikryté kysnúť cca 20 minút.
6. Tvorítkom na kaiserky spravíme tvar alebo narežeme žiletkou a necháme kysnúť 20 minút.
7. Pred pečením potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme makom, ľanovými semienkami. Pečieme vo vyhriatej rúre na 230°C cca 10 minút. Potom teplotu stiahneme na 190°C a dopečieme 15-20 minút. Necháme vychladnúť na mriežke.
- 100 ml mlieko
- 1/2 kocky droždie
- 1 lyžička cukor
- 180 g Bread mix white Liana
- 150 g Bakery mix Liana
- 1 lyžička soľ
- 2 lyžice olivový olej
- 1 lyžica sezamové semienka
- 200 ml voda
Dodatky
- ryžová múka Liana na podsypanie
- vajce na potretie
- mak, ľanové semienka na posyp
Produkty k receptu