
Bezlepkové kváskové biele bagety
1. deň
- 200 g Bread mix white Liana
- 250 g vlažná voda
- 2 lyžice kvások
2. deň
- 200 g Bread mix white Liana
- 100 ml voda
- 1 lyžica bravčová masť
- 1 čajová lyžička soľ
1. V prvý deň pripravíme rozkvas z uvedených surovín. Necháme kysnúť 10-12 hodín v teple prikryté pod fóliou.
2. Po vykysnutí primiešame k rozkvasu suroviny z druhého dňa. Cesto vymiešame v kuchynskom robote.
3. Na pomúčenú dosku dáme cesto a rukou vymiesime do nelepivého bochníka.
4. Cesto rozdelíme na 6 rovnakých častí (jedna časť cca 120-130 g).
5. Z každej časti vytvarujeme bagetu a vložíme do silikónovej formy. Prikryjeme fóliou a necháme 5 hodín kysnúť na teplom mieste.
6. Pred pečením bagety narežeme.
7. Rúru aj s plechom na pečenie vyhrejeme na 230°C, na spodok rúry dáme starší plech, ktorý bude slúžiť na záparu.
8. Prevaríme 2,5 dcl vody. Po vyhriatí rúry vložíme formu s bagetami, postriekame vodou a do spodného plechu vylejeme vriacu vodu. Rýchlo zavrieme a pečieme 15 minút.
9. Vyberieme spodný plech, postriekame vodou bagety, stiahneme teplotu na 200°C a dopečieme 15-20 minút. V priebehu pečenia ešte raz postriekame vodou.
10. Po vybratí z rúry opäť postriekame vodou a necháme vychladnúť na mriežke prikryté utierkou.
1. deň
- 200 g Bread mix white Liana
- 250 g vlažná voda
- 2 lyžice kvások
2. deň
- 200 g Bread mix white Liana
- 100 ml voda
- 1 lyžica bravčová masť
- 1 čajová lyžička soľ
Produkty k receptu