
Bezlepkové mini pizze
- 20 g droždie
- 1 KL cukor kryštálový
- 250 ml vlažná voda
- 300 g Bakery mix Liana
- 3 PL olivový olej
Ďalej potrebujeme:
- olivový olej
- sušený cesnak
- kečup/pretlak
- oregano/pizza korenie
- podľa chuti šunka, syr, kukurica, olivy, šampiňóny,...
- Z droždia, cukru a vlažnej vody pripravíme kvások, ktorý necháme aspoň 10 minút vzísť.
- Mixérom s hnetacími metličkami zmiešame bakery mix, pripravený kvások a zvyšnú vodu. Počas miešania pridáme olivový olej.
- Cesto prikryjeme a necháme 30 minút kysnúť.
- Vykysnuté cesto zľahka spracujeme a vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske.
- Vykrojíme kolieska, ktoré uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Prikryté necháme 10 minút podkysnúť.
- Okraje koliesok potrieme olivovým olejom ochuteným so sušeným cesnakom. Do stredu nanesieme kečup s oreganom alebo pizza korením. Následne ukladáme ingrediencie podľa vlastného výberu, napr. šunku, kukuricu, šampiňóny, syr,...
- Pečieme pri 250°C 8-10 minút.
- 20 g droždie
- 1 KL cukor kryštálový
- 250 ml vlažná voda
- 300 g Bakery mix Liana
- 3 PL olivový olej
Ďalej potrebujeme:
- olivový olej
- sušený cesnak
- kečup/pretlak
- oregano/pizza korenie
- podľa chuti šunka, syr, kukurica, olivy, šampiňóny,...
Produkty k receptu