
Bezlepkové oriešky s vanilkovým krémom
Cesto
- 200 g Universal mix Liana
- 80 g cukor práškový
- 60 g orechy mleté
- 2 PL Kakao tmavé Liana
- 80 g maslo izbovej teploty
- 80 g cera
Krém
- 300 ml mlieko
- 1 vrecko Zlatý krém Liana
- 2-3 ks žĺtok
- 120 g maslo
- 120 g cukor práškový
Ďalej potrebujeme
- Universal mix, cukor, orechy, kakao, maslo a ceru ručne vypracujeme na cesto, ktoré necháme 1-2 hodiny odpočívať.
- Formičky na oriešky plníme tak, aby vznikla priehlbina.
- Pečieme pri 175°C 7 minút. Ešte teplé vyberáme z formičiek.
- 200 ml mlieka dáme variť, vo zvyšnom mlieku rozmiešame zlatý krém a žĺtky. Prilejeme k horúcemu mlieku a za stáleho miešania varíme do zhustnutia.
- Prelejeme do misy, prikryjeme fóliou a necháme vychladnúť.
- Maslo vyšľaháme s cukrom a vychladnutým prešľahaným pudingom.
- Oriešky plníme pomocou cukrárskeho vrecka so zdobiacou špičkou. Naplníme jednu orieškovú škrupinku a druhou ju prikryjeme.
- Na záver môžeme posypať nerozpustným práškovým cukrom.
Cesto
- 200 g Universal mix Liana
- 80 g cukor práškový
- 60 g orechy mleté
- 2 PL Kakao tmavé Liana
- 80 g maslo izbovej teploty
- 80 g cera
Krém
- 300 ml mlieko
- 1 vrecko Zlatý krém Liana
- 2-3 ks žĺtok
- 120 g maslo
- 120 g cukor práškový
Ďalej potrebujeme
Produkty k receptu