
Bezlepkové pečené buchty
Cesto
- 300 g Bakery mix Liana
- 50 g kryštálový cukor
- 250 ml vlažné mlieko
- 50 g rozpustené maslo
- 1 vajce
- 1 lyžička práškový cukor (na kvások)
- 15 g droždie
Slivková plnka
- 150 g slivkový lekvár
1. Pripravíme kvások z vlažného mlieka, cukru a rozdrobeného droždia. Necháme postáť na teplom mieste 10 minút.
2. Následne ho prilejeme k ostatným surovinám a mixérom vypracujeme hladké cesto, ktoré sa odlepuje od stien misky. Necháme kysnúť zakryté fóliou 40 minút.
3. Cesto preložíme na pomúčenú pracovnú podložku a polievkovou lyžicou odoberáme z cesta kusy takej veľkosti aké veľké chceme mať buchty.
4. Ručne vytvarujeme placky a do stredu dáme lekvár. Cesto uzavrieme a dáme spojom dole.
5. Uložíme na vymastený plech a potrieme olejom. Pod fóliou necháme kysnúť ešte 40 minút.
6. Pred pečením buchty potrieme žĺtkom a dáme piecť na 180°C 30 minút. Na plechu necháme vychladnúť a nakoniec pocukrujeme.
Cesto
- 300 g Bakery mix Liana
- 50 g kryštálový cukor
- 250 ml vlažné mlieko
- 50 g rozpustené maslo
- 1 vajce
- 1 lyžička práškový cukor (na kvások)
- 15 g droždie
Slivková plnka
- 150 g slivkový lekvár
Produkty k receptu