
Bezlepkové pomarančové bochníčky
Štartér
- 140 g voda
- 100 g Bread mix white Liana
- 1 PL kvások
Cesto
- 170 g Bakery mix Liana
- 90 g Bread mix white Liana
- 75 g maslo
- 50 g cukor trstinový
- 50 g mlieko
- 3 PL pomarančová šťava
- 2 vajcia
Ďalej potrebujeme
- nastrúhaná kôra z dvoch chemicky neošetrených pomarančov
- ryžová múka Liana na podsypanie cesta
- vajce na potretie
- Suroviny na štartér rozmiešame v miske, prikryjeme fóliou a necháme 12 hodín kvasiť pri izbovej teplote.
- Do kuchynského robota dáme suroviny na cesto, pridáme vykysnutý štartér a vymiešame cesto. Prikryjeme fóliou a necháme kysnúť pri izbovej teplote 4 - 5 hodín. Cesto zdvojnásobí svoj objem.
- Pracovnú dosku pomúčime a z cesta vymiesime bochník. Rozdelíme na 6 častí a z každej odkrojíme 1/5 cesta (poslúži na ozobu). Zo zvyšku cesta vypracujeme bochníček a preložíme ho spojmi dole. Z cesta, ktoré sme si odložili na ozdobu odtrhneme guľôčku a zo zvyšného urobíme valček. Prekrojíme na 2 časti a na bochníček urobíme kríž. Guľôčku položíme na miesto, kde sa kríž pretína. Týmto postupom pripravíme všetky bochníčky.
- Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, prikryjeme fóliou a necháme ešte kysnúť 2 hodiny. Pred pečením potrieme rozšľahaným vajcom.
- Do rúry vložíme na dno menší plech a vyhrejeme na 240°C. Vložíme plech s bochníčkami a do spodného plehu nalejeme 250 ml vriacej vody. Pečieme 10 minút.
- Potom teplotu znížime na 180°C, spodný plech vytiahneme a dopečieme 20 minút. Pomarančové bochníčky podávame s džemom, kakaom, čokoládou ...
Štartér
- 140 g voda
- 100 g Bread mix white Liana
- 1 PL kvások
Cesto
- 170 g Bakery mix Liana
- 90 g Bread mix white Liana
- 75 g maslo
- 50 g cukor trstinový
- 50 g mlieko
- 3 PL pomarančová šťava
- 2 vajcia
Ďalej potrebujeme
- nastrúhaná kôra z dvoch chemicky neošetrených pomarančov
- ryžová múka Liana na podsypanie cesta
- vajce na potretie
Produkty k receptu