
Bezlepkové šišky
Cesto
- 300 g Bakery mix Liana
- 50 g cukor práškový
- 1 vajce
- 250 ml vlažnej vody/mlieka
- 15 g droždie
- 2 PL olej
- 1 KL rum/rumová aróma
Dodatky
- džem
- olej na vyprážanie
- cukor práškový na posypanie
1. V mise s Bakery mix si urobíme priehlbinu, do ktorej dáme 100 ml vlažnej vody/mlieka, polievkovú lyžicu cukru a droždie. Necháme asi 15 minút nakysnúť.
2. Do pripraveného kvásku pridáme zvyšné mlieko, vajce, zvyšný cukor, olej a rumovú arómu alebo rum. Dôkladne vymiesime. Prikryjeme fóliou a necháme 30 minút vykysnúť.
3. Na pomúčenej pracovnej doske cesto vyvaľkáme na hrúbku 10 mm a vykrajujeme kolieska s menším otvorom v strede. Prikryté fóliou necháme ešte 15 minút podkysnúť.
4. Vyprážame v rozohriatom oleji z oboch strán do zlatista.
5. Do stredu šišky nanesieme džem podľa chuti. Môžeme posypať práškovým cukrom.
Dobrý tip:
Cesto na bezlepkové šišky môžete použiť aj pri príprave donutov alebo plnených bezlepkových šišiek.
Cesto
- 300 g Bakery mix Liana
- 50 g cukor práškový
- 1 vajce
- 250 ml vlažnej vody/mlieka
- 15 g droždie
- 2 PL olej
- 1 KL rum/rumová aróma
Dodatky
- džem
- olej na vyprážanie
- cukor práškový na posypanie
Produkty k receptu