
Bezlepkové slané chuťovky
- 250 g rastlinný tuk/maslo
- 250 g nátierkové maslo
- 125 g Bakery mix Liana
- 125 g Cake mix Liana
- 1/4 KL soľ
Ďalej potrebujeme:
- rozšľahané vajíčko
- mak/sezam/ľanové semienka/celá rasca
- syr
- Stuhnuté maslo nastrúhame, pridáme nátierkové maslo, Bakery mix, Cake mix, soľ a ručne vypracujeme cesto.
- Zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme na minimálne 2-3 hodiny do chladničky.
- Cesto vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske na krekry či košíčky, vyvaľkáme cesto na tenko a vykrojíme rôzne tvary.
- Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme vybranými semienkami. Ak robíme aj slané košíčky, tie pred pečením popicháme vidličkou. Pečieme pri 200°C 8-10 minút.
- Ak z cesta chceme pripraviť tyčinky, na pomúčenej pracovnej doske ho rozvaľkáme na hrubšie a pomocou rádielka narežeme. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme syrom. Môžeme pridať aj semienka podľa vlastného výberu. Pečieme pri 200°C 15-18 minút.
- 250 g rastlinný tuk/maslo
- 250 g nátierkové maslo
- 125 g Bakery mix Liana
- 125 g Cake mix Liana
- 1/4 KL soľ
Ďalej potrebujeme:
- rozšľahané vajíčko
- mak/sezam/ľanové semienka/celá rasca
- syr
Produkty k receptu