
Bezlepkové slimáky
- 300 g Bakery mix Liana
- 300 g Bread mix white Liana
- 300 ml mlieko
- 100 g cukor kryštálový
- 1 biely jogurt
- 50 g rozpustené maslo
- 50 g bravčová masť
- 3/4 kocky droždie
- 2 vajcia
- štipka soli
- V 100 ml vlažnom mlieku rozdrobíme droždie s lyžičkou cukru a necháme kvasiť na teplom mieste asi 10 minút.
- Zmiešame zvyšné suroviny, prilejeme kvások z droždia a vypracujeme cesto. Necháme nakysnúť pokiaľ cesto nezdvojnásobí svoj objem.
- Cesto naplníme ľubovoľnou plnkou; slanou alebo sladkou, zvinieme do rolády a nakrájame 1 cm kolieska. Uložíme na plech, necháme podkysnúť a pečieme pri 160°C do zlatohneda. Upečené potrieme maslom.
- 300 g Bakery mix Liana
- 300 g Bread mix white Liana
- 300 ml mlieko
- 100 g cukor kryštálový
- 1 biely jogurt
- 50 g rozpustené maslo
- 50 g bravčová masť
- 3/4 kocky droždie
- 2 vajcia
- štipka soli
Produkty k receptu