
Bezlepkové syrové žemle bez kysnutia
Cesto
- 2,5 šálky Bread mix white Liana
- 1 šálka kyslé mlieko
- 1 PL olej
- 1 vrecko Kypriaci prášok do pečiva Liana
- ½ KL soľ
Plnka
- 250 g mäkký biely syr
- 1 žĺtok
Ďalej potrebujeme
- ryžová múka Liana na podsypanie
- 1 vajce, 1 lyžica olej a 1 lyžica mlieka na potretie
- sezamové semienka na posypanie
- šálka s objemom 250 ml
- Do kuchynského robota nasypeme Bread mix white, kypriaci prášok do pečiva, soľ a rozmiešame. Nakoniec pridáme olej a kyslé mlieko. Hákom vypracujeme cesto a presunieme ho na pomúčenú pracovnú dosku.
- Z cesta vypracujeme bochník a vyvaľkáme na obdĺžnik. Rozdelíme na 10 častí a na každú uložíme syrovú náplň, ktorú pripravíme jednoducho zmiešaním syra a žĺtka. Zabalíme do buchtičky a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie spojmi cesta dole.
- Pred pečením potrieme zmesou vajíčka, oleja a mlieka a posypeme sezamovými semienkami. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 190°C cca 25 minút.
Cesto
- 2,5 šálky Bread mix white Liana
- 1 šálka kyslé mlieko
- 1 PL olej
- 1 vrecko Kypriaci prášok do pečiva Liana
- ½ KL soľ
Plnka
- 250 g mäkký biely syr
- 1 žĺtok
Ďalej potrebujeme
- ryžová múka Liana na podsypanie
- 1 vajce, 1 lyžica olej a 1 lyžica mlieka na potretie
- sezamové semienka na posypanie
- šálka s objemom 250 ml
Produkty k receptu