
Bezlepkový chlieb s jogurtom
- 330 g Bread mix white Liana
- 120 g Bread mix dark Liana
- 350 ml voda
- 80 g biely jogurt
- 15 g droždie
- 1,5 KL soľ
- 1 PL med
- na podsypanie ryžová múka Liana
- V 150 ml vlažnej vode rozmiešame med a droždie. Necháme cca 15 minút postáť.
- Hotový vykysnutý kvások z droždia spolu s ostatnými surovinami dáme do kuchynského robota a necháme miesiť 5 minút. Prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť 60 minút.
- Pracovnú dosku pomúčime ryžovou múkou a cesto krátko premiesime. Vytvarujeme bochník, pomúčime zo všetkých strán a vložíme do ošatky. Necháme kysnúť 20 minút.
- Do rúry vložíme plech, na ktorom budeme piecť chlieb a na dno rúry položíme menší plech na záparu. Rúru vyhrejeme na 240°C. Chlieb z ošatky preklopíme na papier na pečenie, narežeme, postriekame vodou a vložíme do vyhriatej rúry. Na plech na záparu nalejeme 250 ml vriacej vody a pečieme 15 minút. Plech na záparu vytiahneme, teplotu znížime na 190°C, opäť chlebík postriekame vodou a dopečieme 35 - 40 minút.
- 330 g Bread mix white Liana
- 120 g Bread mix dark Liana
- 350 ml voda
- 80 g biely jogurt
- 15 g droždie
- 1,5 KL soľ
- 1 PL med
- na podsypanie ryžová múka Liana
Produkty k receptu