
Bezlepkový dobošový rez so Salajkou
- 600 g Universal mix Liana
- 200 g cukor práškový
- 2 ks vajce
- 140 g zmäknuté maslo
- 200 ml mlieko
- 1 vrecko Salajka - jelenia soľ Liana
Plnka
- 1 l mlieko
- 1 vrecko Zlatý krém Liana
- 8 PL Universal mix Liana
- 10-12 PL cukor kryštálový
- 200 g Čokoláda Liana 70%
- 2 PL Kakao tmavé Liana
- 350 g zmäknuté maslo
Ďalej potrebujeme
- čokoládová poleva
- Spojíme Universal mix, cukor, vajcia, maslo, mlieko, Salajku a ručne vypracujeme cesto.
- Cesto rozdelíme na 5-6 rovnakých častí, jemne pomúčime a každú časť vyvaľkáme rovno na papieri na pečenie alebo teflónovej podložke.
- Cesto spolu s papierom na pečenie alebo teflónovou podložkou stiahneme na plech a pečieme pri 170°C 8 minút.
- Mlieko, Zlatý krém, Universal mix a cukor varíme za stáleho miešania na hustý puding. Pridáme kakao a čokoládu. Miešame do rozpustenia čokolády, odstavíme a necháme úplne vychladnúť.
- Zmäknuté maslo vyšľaháme a následne pomocou mixéra postupne zamiešame do vychladnutého pudingu.
- Postupne natierame pláty plnkou a ukladáme ich na seba. Zľahka zaťažíme a necháme cez noc odležať v chlade.
- Povrch bezlepkových dobošových rezov potrieme zvyšnou plnkou a polejeme čokoládovou polevou. Necháme stuhnúť.
- 600 g Universal mix Liana
- 200 g cukor práškový
- 2 ks vajce
- 140 g zmäknuté maslo
- 200 ml mlieko
- 1 vrecko Salajka - jelenia soľ Liana
Plnka
- 1 l mlieko
- 1 vrecko Zlatý krém Liana
- 8 PL Universal mix Liana
- 10-12 PL cukor kryštálový
- 200 g Čokoláda Liana 70%
- 2 PL Kakao tmavé Liana
- 350 g zmäknuté maslo
Ďalej potrebujeme
- čokoládová poleva
Produkty k receptu