
Bezlepkový kysnutý jablčník
- 15 g droždie
- 50 g cukor kryštálový
- 250 ml vlažné mlieko
- 300 g Bakery mix Liana
- 1 ks vajce
- 50 ml olej
- štipka soli
- 1 kg nastrúhané jablká
- Škoricový cukor Liana podľa chuti
Ďalej potrebujeme
- olej na vymastenie plechu
- rozšľahané vajce s trochou mlieka
- maslo po upečení
- Z droždia, cukru a mlieka pripravíme kvások, ktorý necháme 10 minút nakysnúť.
- Do misy vložíme Bakery mix, soľ, pripravený kvások, zvyšné mlieko a vajce. Miešame mixérom s hnetacími metličkami. Počas miešania pridáme olej. Prikryjeme a necháme 30 minút vykysnúť.
- Na pomúčenej pracovnej doske rozdelíme cesto na polovicu. Jednu časť vyvaľkáme na veľkosť plechu. Pripravený plech vymastíme a vložíme doň vyvaľkané cesto.
- Nastrúhané jablká dosladíme škoricovým cukrom podľa vlastnej chuti a rovnomerne nanesieme po celom plechu.
- Druhu časť cesta opäť vyvaľkáme na veľkosť plechu a prikryjeme ním jablká. Okraje cesta zatlačíme. Prikryjeme a necháme 15-20 minút podkysnúť.
- Pred pečením potrieme rozšľahaným vajíčkom s trochou mlieka. Pečieme pri 180°C 20-25 minút.
- Po upečení potrieme maslom.
- 15 g droždie
- 50 g cukor kryštálový
- 250 ml vlažné mlieko
- 300 g Bakery mix Liana
- 1 ks vajce
- 50 ml olej
- štipka soli
- 1 kg nastrúhané jablká
- Škoricový cukor Liana podľa chuti
Ďalej potrebujeme
- olej na vymastenie plechu
- rozšľahané vajce s trochou mlieka
- maslo po upečení
Produkty k receptu