
Pavlovej mini tortičky
Vaječný sneh
- štipka Kyselina citrónová Liana
- 4 vajcia (veľkosť M)
- 250 ml cukor kryštálový
- 1 KL Sóda bikarbóna Liana
- 20g Vanilínový cukor Liana
- 2 PL Kukuričný škrob jemný Liana
- štipka soli
Plnka
- 2 vrecká (30g) Šľahačkové potešenie Liana/šľahačka v prášku
- 300 ml mlieko
- 6 PL cukor práškový
- 50 g Stužovač šľahačky jahoda Liana
Na ozdobu
- 2 PL džem
- 1 PL voda
- 120 g ovocie
1. Na papier na pečenie pomocou pohára nakreslíme kruhy s priemerom 8 cm. Oddelíme žĺtky od bielkov. V miske bielky so štipkou soli vyšľaháme na vyšších otáčkach na sneh. Postupne po lyžiciach pridáme kryštálový cukor a šľaháme na nižšom stupni. Do vyšľaháneho snehu nakoniec pridáme štipku Kyseliny citrónovej, Vanilínový cukor, Sódu bikarbónu a Kukuričný škrob. Chvíľu ešte šľaháme pri zvýšených otáčkach.
2. Rúru predhrejeme na 120°C. Na každý kruh, ktorý sme predkreslili na papier na pečenie, nanesieme 1 KL snehu. Zvyšný sneh dáme do cukrárskeho vrecka so špičkou a nastriekame do pripravených kruhov. V strede necháme priestor na plnku. Vložíme do rúry na 60 minút.
3. Po upečení vypneme rúru, pootvoríme dvierka a necháme vychladnúť.
4. Pavlovej mini tortičky naplníme šľahačkou, ktorú pripravíme z mlieka, Šľahačkového potešenia a stužovača šľahačky. Cukrárske vrecko naplníme šľahačkou a nanesieme na tortičky. Na záver polejeme džemom a ozdobíme ovocím.
Dobrý tip:
Táto verzia receptu je zároveň bezlepková.
Dobrý tip 2:
Suroviny na plnku môžeme rozdeliť a stužovač šľahačky primiešať len do jednej polovice.
Vaječný sneh
- štipka Kyselina citrónová Liana
- 4 vajcia (veľkosť M)
- 250 ml cukor kryštálový
- 1 KL Sóda bikarbóna Liana
- 20g Vanilínový cukor Liana
- 2 PL Kukuričný škrob jemný Liana
- štipka soli
Plnka
- 2 vrecká (30g) Šľahačkové potešenie Liana/šľahačka v prášku
- 300 ml mlieko
- 6 PL cukor práškový
- 50 g Stužovač šľahačky jahoda Liana
Na ozdobu
- 2 PL džem
- 1 PL voda
- 120 g ovocie
Produkty k receptu