Bezlepkový granatiersky pochod - granadír od Liany
Zemiaky
- 500 g zemiaky
- voda podľa potreby
- štipka soli
- 1 PL olej
Cibuľa
- 1 ks stredne veľká cibuľa
- 50 ml olej
- 1 - 2 KL červená mletá paprika
Bezlepkové cestoviny
- 200 g (1 balenie) Liana bezlepkové cestoviny Quadrucci - Fliačky
- 2 l voda
- štipka soli
Ďalej potrebujeme
- jarná cibuľka na posypanie
-
Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a dáme variť do osolenej vody s 1 lyžicou oleja, kým nezmäknú. Scedíme, ale necháme asi 1/3 vody v zemiakoch.
-
Cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno a opečieme na oleji dozlatista. Keď je hotová, pridáme mletú papriku – najlepšie až pri vypnutom sporáku alebo na miernom ohni, aby nezhnedla a nezískala horkú chuť.
-
Bezlepkové cestoviny Quadrucci uvaríme podľa návodu: vložíme ich do vriacej osolenej vody (2 litre na 200 g), varíme 9 – 11 minút za občasného miešania. Po uvarení prepláchneme studenou vodou a scedíme.
-
Všetko spolu zmiešame – zemiaky, cestoviny a opečenú cibuľku. Dochutíme soľou a korením podľa chuti.
-
Na záver posypeme nasekanou jarnou cibuľkou. Podávame teplé.
Zemiaky
- 500 g zemiaky
- voda podľa potreby
- štipka soli
- 1 PL olej
Cibuľa
- 1 ks stredne veľká cibuľa
- 50 ml olej
- 1 - 2 KL červená mletá paprika
Bezlepkové cestoviny
- 200 g (1 balenie) Liana bezlepkové cestoviny Quadrucci - Fliačky
- 2 l voda
- štipka soli
Ďalej potrebujeme
- jarná cibuľka na posypanie
Produkty k receptu