- Domov
- Chutné recepty
- Bezlepková jablková torta
Bezlepková jablková torta
Trvanie: 02:00 (h:m)
Porcie: 6 (ks)
Jednoduchý jablkový koláč v slávnostnej tortovej podobe, plný čokoládovej chuti a šťavnatých jabĺk.
Ingrediencie
Tovar do košíka
Vytlačiť recept
Zdieľať na facebooku
Cesto
- 3 PL Cake mix Liana
- 3 ks vajce
- 2 PL cukor práškový
- 1 vrecko Škoricový cukor Liana
Náplň
- 200 ml voda
- 3 väčšie jablká
- 2 PL cukor trstinový
- ½ vrecko Puding mliečna čokoláda Liana
Šľahačka
- 150 ml mlieko
- 1 vrecko (30g) Šľahačkové potešenie Liana/šľahačka v prášku
- 1 PL cukor kryštálový
Ďalej potrebujeme
- kocka Čokoláda Liana 70%
- Mixérom vyšľaháme vajcia, kryštálový a škoricový cukor do peny. Vareškou zľahka vmiešame Cake mix Liana. Cesto vylejeme do formy s priemerom 18 cm vystlanej papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C cca 20 minút.
- Očistené jablká nakrájame na kocky, posypeme trstinovým cukrom a dusíme do polomäkka. V prípade potreby podlejeme troškou vody. V 200 ml vody rozmiešame puding mliečna čokoláda Liana, vlejeme k jablkám a uvaríme hustú kašu, ktorú nanesieme na upečené cesto. Necháme vychladnúť cca hodinu.
- Do vyššej nádoby nalejeme studené mlieko, pridáme šľahačkové potešenie a lyžicu cukru, šľaháme cca 2-3 minúty. Rozotrieme na jablkovú plnku a necháme stuhnúť v chladničke minimálne hodinu. Šľahačku ozdobíme nastrúhanou čokoládou.
Pridať hodnotenie
Ingrediencie
Tovar do košíka
Vytlačiť recept
Zdieľať na facebooku
Cesto
- 3 PL Cake mix Liana
- 3 ks vajce
- 2 PL cukor práškový
- 1 vrecko Škoricový cukor Liana
Náplň
- 200 ml voda
- 3 väčšie jablká
- 2 PL cukor trstinový
- ½ vrecko Puding mliečna čokoláda Liana
Šľahačka
- 150 ml mlieko
- 1 vrecko (30g) Šľahačkové potešenie Liana/šľahačka v prášku
- 1 PL cukor kryštálový
Ďalej potrebujeme
- kocka Čokoláda Liana 70%
Produkty k receptu