- Domov
- Chutné recepty
- Bezlepková veterníková torta
Bezlepková veterníková torta
Cesto
- 150 ml voda
- 125 g rastlinný tuk / maslo
- 125 g Cake mix Liana
- 4 vajcia (veľkosť M)
- štipka soli
Plnka
- 4 PL kryštálový cukor
- 0,6 l mlieko
- 2 vrecká Zlatý krém Liana
- 125 g rastlinný tuk / maslo
Karamelová šľahačka
- 6 PL kryštálový cukor
- 300 ml mlieko
- 2 vrecká (60g) Šľahačkové potešenie Liana/šľahačka v prášku
Karamelová poleva
- 25 g kryštálový cukor
- 4 PL mlieko
- 75 - 90 g práškový cukor
CESTO:
Rastlinný tuk rozpustíme vo vriacej vode. Vysypeme Cake mix a miešame pokiaľ nevznikne hustá kaša. Odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť. Do vychladnutej zmesi postupne po jednom zašľaháme vajcia. Hotovú zmes dáme do cukrárenského vrecka a naplníme tortovú formu. Rúru vyhrejeme na 225°C. Pred pečením tortu postriekame vodou. Po vložení torty do rúry znížime teplotu na 180°C a pečieme 1 hodinu.
PLNKA:
Medzitým pripravíme plnku, ktorú uvaríme z cukru, mlieka a Zlatých krémov. Necháme vychladnúť. Vyšľaháme zmäknuté maslo, do ktorého postupne zašľaháme vychladnutú plnku a naplníme prerezaný korpus.
KARAMELOVÁ ŠĽAHAČKA:
Skaramelizujeme cukor. Následne prilejeme mlieko a necháme rozpustiť. Karamelové mlieko odložíme do chladničky. Po vychladnutí vsypeme Šľahačkové potešenie a vyšľaháme do tuha. Navrstvíme na plnku.
KARAMELOVÁ POLEVA:
Cukor upálime na karamel. Dolejeme mlieko a necháme rozpustiť. Pomaly pridáme práškový cukor a polejeme veterníkovú tortu.
Dobrý tip:
Klasickú verziu receptu s pšeničnou múkou pripravíme zámenou Cake mix Liana za 125 g hladkej múky.
Dobrý tip 2 :
Korpus má byť po prekrojení zvnútra vlhký.
Cesto
- 150 ml voda
- 125 g rastlinný tuk / maslo
- 125 g Cake mix Liana
- 4 vajcia (veľkosť M)
- štipka soli
Plnka
- 4 PL kryštálový cukor
- 0,6 l mlieko
- 2 vrecká Zlatý krém Liana
- 125 g rastlinný tuk / maslo
Karamelová šľahačka
- 6 PL kryštálový cukor
- 300 ml mlieko
- 2 vrecká (60g) Šľahačkové potešenie Liana/šľahačka v prášku
Karamelová poleva
- 25 g kryštálový cukor
- 4 PL mlieko
- 75 - 90 g práškový cukor
Produkty k receptu