Bezlepkové cesnakové uzly a vence
- 20 g čerstvé droždie
- 2 PL cukor kryštálový
- 500 ml teplá voda
- 500 g Rolls mix Liana
- 1 a ½ KL soľ
- 4 PL olej
- roztopené maslo
- 2-3 ks strúčik cesnaku
Ďalej potrebujeme
- olej
- 1-2 ks strúčik cesnaku
- hrubozrnná soľ
- Z droždia, cukru a asi 100 ml teplej vody pripravíme kvások, ktorý necháme približne 10 minút vzísť.
- V mise zmiešame Rolls mix, soľ, pripravený kvások, zvyšnú už vlažnú vodu a olej. Miešame mixérom s hnetacími metličkami. Prikryté necháme kysnúť 30 minút.
- Medzitým pripravíme cesnakové maslo. Do roztopeného masla vmiešame 2-3 roztlačené strúčiky cesnaku.
- Vykysnuté cesto zľahka spracujeme na pomúčenej pracovnej doske a rozdelíme na polovicu.
- Z jednej polovice pripravíme uzly tak, že ju rozdelíme na menšie časti. Cesto rozvaľkáme alebo roztlačíme na menší obdĺžnik, potrieme cesnakovým maslom, stočíme a vyšúľame. Na záver ho stočíme do tvaru uzla.
- Z druhej polovice pripravíme vence podobne ako uzly. Cesto rozvaľkáme alebo roztlačíme na menší obdĺžnik, potrieme cesnakovým maslom, stočíme a vyšúľame. Vyšuľané cesnakové cesto popreplietame a spojíme do kruhu.
- Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, prikryjeme potravinovou fóliou a necháme podkysnúť 50-60 minút.
- Pred pečením potrieme olejom s roztlačeným cesnakom, posypeme hrubozrnnou soľou a pečieme pri 230°C 20-25 minút.
- Čerstvo upečené pečivo ešte horúce postriekame vodou a potrieme zvyšným cesnakovým maslom. Necháme vychladnúť.
- 20 g čerstvé droždie
- 2 PL cukor kryštálový
- 500 ml teplá voda
- 500 g Rolls mix Liana
- 1 a ½ KL soľ
- 4 PL olej
- roztopené maslo
- 2-3 ks strúčik cesnaku
Ďalej potrebujeme
- olej
- 1-2 ks strúčik cesnaku
- hrubozrnná soľ
Produkty k receptu