Bezlepkové machové rezy s jogurtovou plnkou
Cesto
- 250 g čerstvý špenát
- 3 ks vajce
- 200 g kryštálový cukor
- 1 KL Kyselina citrónová Liana
- 150 ml olej
- 250 g Cake Mix Liana
Plnka
- 250 ml smotana na šľahanie
- 500 g jogurt
- 4 - 6 PL práškový cukor
- 100 ml voda + 20 g Želatína Liana
- 1 PL Citrónová poleva Liana
Ďalej potrebujeme
- ovocie v želé/ džem
- plech: 34x24 cm
- Špenát umyjeme a necháme odkvapkať. Rozmixujeme na hladkú kašu.
- Vyšľaháme vajíčka s cukrom do peny. Pridáme olej, kyselinu citrónovú, rozmixovaný špenát a Cake mix.
- Pečieme 20 minút pri 170°C.
- Korpus prekrojíme na dve časti. Vrchnú časť korpusu rozdrobíme.
- Pripravíme plnku: Želatínu dáme napučať do vody na približne 10 minút. Smotanu vyšľaháme, pridáme biely jogurt. Postupne pridávame práškový cukor, rozpustenú želatínu, citrónovú polevu.
- Ovocie v želé/ džem natrieme na korpus. Navrch vylejeme jogurtovú plnku. Rozdrobený vrch korpusu rovnomerne navrstvíme na plnku. Necháme cez noc v chladničke stuhnúť.
- Rezy ozdobíme jedlými kvetmi alebo ovocím.
Cesto
- 250 g čerstvý špenát
- 3 ks vajce
- 200 g kryštálový cukor
- 1 KL Kyselina citrónová Liana
- 150 ml olej
- 250 g Cake Mix Liana
Plnka
- 250 ml smotana na šľahanie
- 500 g jogurt
- 4 - 6 PL práškový cukor
- 100 ml voda + 20 g Želatína Liana
- 1 PL Citrónová poleva Liana
Ďalej potrebujeme
- ovocie v želé/ džem
- plech: 34x24 cm
Produkty k receptu