Bezlepkové medovníčky - mäkké
Cesto
- 330 g Universal mix Liana
- 100 g Fine mix Liana
- 3 ks vajcia (veľkosť M,L)
- 70 g maslo
- 140 g cukor práškový
- 5 PL med
- ¼ KL Sóda bikarbóna Liana
Poleva bielková
- 1 ks vaječný bielok
- 200 g práškový cukor
- 1 lyžica jemný zemiakový škrob Liana
Na potretie
- 1 ks žĺtok + 1 lyžica voda na potretie
1. Zmiešame Universal mix a Fine mix s práškovým cukrom a postupne pridáme vajcia, zmäknuté maslo, med a sódu bikarbónu.
2. Vypracujeme hladké cesto, zabalíme do potravinovej fólie a necháme odležať 24 hodín v chladničke.
3. Odležané cesto vyvaľkáme na hrúbku 3 mm a vykrajujeme rôzne tvary. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre na 170°C 10 minút.
4. Ešte horúce potrieme žĺtkom s vodou.
Postup bielková poleva:
1. Bielok a 3x preosiaty práškový cukor ručne zmiešame so zemiakovým škrobom. Zmes miešame cca 20-30 minút.
2. Vrecko naplníme polevou a ozdobíme podľa vlastnej fantázie.
Cesto
- 330 g Universal mix Liana
- 100 g Fine mix Liana
- 3 ks vajcia (veľkosť M,L)
- 70 g maslo
- 140 g cukor práškový
- 5 PL med
- ¼ KL Sóda bikarbóna Liana
Poleva bielková
- 1 ks vaječný bielok
- 200 g práškový cukor
- 1 lyžica jemný zemiakový škrob Liana
Na potretie
- 1 ks žĺtok + 1 lyžica voda na potretie
Produkty k receptu