Bezlepkové pizzové rožky
- 20g droždie
- 2 PL cukor kryštálový
- 500 ml teplá voda
- 500 g Rolls mix
- 1 + 1/4 KL soľ
- 5-6 PL olej
Ďalej potrebujeme:
- zmes vody a oleja
- kečup/paradajkový pretlak
- oregano/pizza korenie
- šunka/anglická slanina
- syr
- Z droždia, cukru a teplej vody pripravíme kvások, ktorý necháme aspoň 10 minút vzísť.
- Roll mix, soľ, pripravený kvások a zvyšnú vodu miešame mixérom s hnetacími metličkami. Počas miešania pridáme olej.
- Prikryté cesto necháme 30 minút kysnúť.
- Cesto zľaka spracujeme na pomúčenej pracovnej doske a rozdelíme na rovnaké časti. Každú vyvaľkáme do tvaru trojuholníka a stočíme na rožok. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, prikryjeme a necháme 20-30 minút podkysnúť.
- Podkysnuté rožky potrieme zmesou vody a oleja a na vrchu trošku nadrežeme. Potrieme kečupom ochuteným oreganom, uložíme anglickú slaninu a syr.
- Pečieme pri 230°C cca 14 minút.
- Horúce rožky postriekame vodou a necháme vychladnúť.
- 20g droždie
- 2 PL cukor kryštálový
- 500 ml teplá voda
- 500 g Rolls mix
- 1 + 1/4 KL soľ
- 5-6 PL olej
Ďalej potrebujeme:
- zmes vody a oleja
- kečup/paradajkový pretlak
- oregano/pizza korenie
- šunka/anglická slanina
- syr
Produkty k receptu