Bezlepkový cuketový perník
- 300 g mladá cuketa
- 2-3 ks nastrúhané jablká
- 300 g Fine mix Liana
- 3 ks vajcia veľkosť L alebo M
- 150 g kryštálový cukor
- 150 ml olej
- 200 ml mlieko
- 1-2 PL Kakao tmavé Liana Exclusive
Čokoládová ganache
- 200 g Čokoláda Liana 70%
- 100 ml smotana na šľahanie
Dodatky
- džem
- Umyjeme cuketu a nastrúhame na jemnejšom strúhadle.
- Žĺtky vyšľaháme s cukrom.
- Pridáme olej a mlieko.
- Do hmoty ručne priešavame preosiatý Fine mix zmiešaný s kakaom tmavým.
- Pridáme cuketu, jablká a nakoniec zľahka tuhý sneh z bielkov.
- Plech vystelieme papierom na pečenie a vylejeme naň cesto.
- Pečieme pri teplote 180°C cca 30 minút.
- Na horúci perník natrieme džem a necháme vychladnúť.
- Polámanú čokoládu zalejeme horúcou smotanou a miešame do úplneho rozpustenia.
- Rovnomerne rozotrieme.
- 300 g mladá cuketa
- 2-3 ks nastrúhané jablká
- 300 g Fine mix Liana
- 3 ks vajcia veľkosť L alebo M
- 150 g kryštálový cukor
- 150 ml olej
- 200 ml mlieko
- 1-2 PL Kakao tmavé Liana Exclusive
Čokoládová ganache
- 200 g Čokoláda Liana 70%
- 100 ml smotana na šľahanie
Dodatky
- džem
Produkty k receptu