Bezlepkový medovníkový domček
- 250 g Fine mix Liana
- 150 g cukor práškový
- 2 PL med
- 40 g zmäknuté maslo
- 1 vajce
Bielková poleva
- 173 g Kráľovská glazúra
- 20-30 ml voda
Ďalej potrebujeme
- Strúhaný kokos
- cukrársky posyp
- Zo všetkých surovín vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a 30 minút necháme odstáť pri izbovej teplote. Cesto vyvaľkáme sa silikónovej podložke na hrúbku 3-4 mm.
- Pomocou vykrajovačiek alebo papierovej šablóny vykrajujeme časti domčeka. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme na 180°C cca 15 minút.
- Pripravíme si bielkovú polevu vyšlahaním kráľovskej glazúry spolu s vodou.
- Polevou zdobíme domček aj spájame všetky jeho časti. Strúhaný kokos môžeme použiť ako imitáciu snehu. Necháme zatuhnúť.
Dobrý tip:
Pre svetlejší perník použite 125 g Fine mix Liana a 125 g Cake mix Liana.
- 250 g Fine mix Liana
- 150 g cukor práškový
- 2 PL med
- 40 g zmäknuté maslo
- 1 vajce
Bielková poleva
- 173 g Kráľovská glazúra
- 20-30 ml voda
Ďalej potrebujeme
- Strúhaný kokos
- cukrársky posyp
Produkty k receptu