Bezlepkový sódový chlieb bez kysnutia

Bezlepkový sódový chlieb bez kysnutia

Trvanie: 00:50 (h:m) Porcie: 8 (ks)
Príprava je rýchla, zaberie necelú hodinu. Vďaka svojej tuhej konzistencii sa hodí k polievkam alebo na raňajky.
Ingrediencie
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

1. V pohári zmiešame vlažnú vodu s medom a jablčným octom. Zvyšné suroviny nasypeme do kuchynského robota , prilejeme zmes vody, medu a octu a necháme krátko vymiešať. Suroviny sa musia spojiť do kompaktného cesta. Cesto bude lepivé. Necháme ho postáť cca 10 minút.

2. Rúru vyhrejeme na 200°C. Zohrejeme aj plech, ktorý bude slúžiť na záparu.

3. Odstaté cesto mokrými rukami vytvarujeme do tvaru bochníka a preložíme ho do misky alebo na plech, na ktorom budeme piecť chlieb. Plech vystelieme papierom na pečenie.

4. Plastovú varešku namočíme do vody a uhladíme bochník. Vrch narežeme, postriekame vodou a vložíme do vyhriatej rúry. Na plech, ktorý bude na záparu nalejeme cca 250 ml vriacej vody. Pečieme 10 minút, potom teplotu znížime na 180°C. Spodný plech s vodou vyberieme a dopečieme ešte 20-25 minút. Po upečení necháme vychladnúť na mriežke.

Dobrý tip:
Cesto je lepivé preto je vhodné, ak sa s ním manipuluje mokrými rukami alebo ho tvarujeme mokrou vareškou.

Pridať hodnotenie
* * *
Ingrediencie
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.


Prijať nevyhnutné