- Domov
- Chutné recepty
- Čokoládový cheesecake trojfarebný
Čokoládový cheesecake trojfarebný
Sušienková hmota
- 200 g maslové sušienky
- 100 g maslo
- 2 lyžice mlieko
Plnka
- 150 ml mlieko
- 1 ks (30g) Šľahačkové potešenie Liana/šľahačka v prášku
- 500 g mascarpone
- 200 g Čokoláda Liana 70%
- 4 lyžice (100 g) práškový cukor
- 10 g Želatína potravinárska číra Liana
- 30 ml mlieko
Na ozdobu
- jahody
- šľahačka
- kakao
- kokosové guľky
1. Podrvené sušienky zmiešame s roztopeným maslom a mliekom.
2. Natlačíme ich na dno tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a uložíme do chladničky.
3. Najprv roztopíme v mikrovlnnej rúre alebo nad parou čokoládu.
4. Šľahačkové potešenie vyšľaháme v mlieku, pridáme mascarpone, práškový cukor a zašľaháme napučanú roztopenú želatínu v mlieku.
5. Polovicu plnky vylejeme na sušienkovú hmotu.
6. Zvyšnú plnku rozdelíme na 2 časti v pomere 2:1. Do väčšej časti plnky dáme asi 2 lyžice čokolády a prešľaháme. Podľa potreby dolejeme trocha mlieka na rozriedenie.
7. Vylejeme na bielu plnku do formy.
8. Zvyšnú čokoládu vmiešame do zostavajúcej bielej plnky, prilejeme cca 30 ml mlieka a prešľaháme.
9. Vylejeme do formy. Povrch uhladíme a dáme do chladničky stuhnúť najlepšie do nasledujúceho dňa.
10. Ozdobíme podľa fantázie napr. šľahačkou, jahodami, čokoládou, kokosovými guličkami a pod.
Dobrý tip:
Bezlepkovú verziu cheesecaku pripravíme s bezlepkovými sušienkami podľa nášho receptu https://www.lianasro.sk/nase-recepty/bezlepkove-susienky-polomacane-alebo-na-cheesecake
Sušienková hmota
- 200 g maslové sušienky
- 100 g maslo
- 2 lyžice mlieko
Plnka
- 150 ml mlieko
- 1 ks (30g) Šľahačkové potešenie Liana/šľahačka v prášku
- 500 g mascarpone
- 200 g Čokoláda Liana 70%
- 4 lyžice (100 g) práškový cukor
- 10 g Želatína potravinárska číra Liana
- 30 ml mlieko
Na ozdobu
- jahody
- šľahačka
- kakao
- kokosové guľky
Produkty k receptu