Dokonalé grilovanie s mini hamburgermi bez lepku
- 17,5 g cukor kryštálový
- 10 g čerstvé droždie
- 250 ml vlažná voda
- 250 g Rolls mix Liana
- 3,5 g soľ
- 3 PL olej
Ďalej potrebujeme
- 1/2 KL kurkuma
- 1 ks rozdrvené čierne uhlie
- trochu vody
- rozšľahané vajíčko
- biele/ čierne sezamové semienka
- mak
- Z cukru, droždia a asi 100 ml vlažnej vody pripravíme kvások, ktorý necháme asi 10 minút vzísť.
- Do misky dáme Rolls mix, soľ, zvyšnú vodu, pripravený kvások, olej a miešame mixérom s hnetacími metličkami.
- Cesto vyklopíme na olejom potretú podložku a rozdelíme na tri časti. Do jednej tretiny pridáme kurkumu a premiešame hnetacími metličkami. Do ďalšej tretiny pridáme čierne uhlie a tiež premiešame. Posledná tretina cesta ostane nezafarbená.
- Každé cesto rozdelíme na 4-5 rovnakých častí a naolejovanými rukami zľahka tvarujeme mini žemličky.
- Uložíme na vymastený alebo papierom vyložený plech, prikryjeme potravinovou fóliou a necháme 30 minút podkysnúť.
- Žemličky potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme sezamovými semienkami a makom.
- Pečieme 5 minút pri 180°C a následne ešte 10-12 minút pri 220°C.
- Naplníme podľa chuti.
Žemle pred plním zľahka opečte na panvici, budú tak chrumkavejšie.
Ak chcete experimentovať s farbami, žemle môžete ďalej zafarbiť sépiovým farbivom, cviklovým práškom, špenátovým či tekvicovým prachom.
- 17,5 g cukor kryštálový
- 10 g čerstvé droždie
- 250 ml vlažná voda
- 250 g Rolls mix Liana
- 3,5 g soľ
- 3 PL olej
Ďalej potrebujeme
- 1/2 KL kurkuma
- 1 ks rozdrvené čierne uhlie
- trochu vody
- rozšľahané vajíčko
- biele/ čierne sezamové semienka
- mak
Produkty k receptu