Jemné nadýchané TIRAMISU
Korpus
- 4 vajíčka
- 4 PL cukor
- ½ Kypriaci prášok do pečiva Liana
- 2 vrecká Zlatý krém Liana
Krém
- 150 ml mlieko
- 1 a ½ KL instantná káva
- 1 vrecko (30g) Šľahačkové potešenie Liana/šľahačka v prášku
- 250 g mascarpone
- 30 ml vaječný likér
- 40 g cukor práškový
Ďalej potrebujeme
- 200 ml instantná káva alebo melta
- 50 ml mandľový alebo kávový likér
- Kakao tmavé Liana
- Bielky vyšľaháme do tuha, postupne pridáme žĺtky a cukor. Nakoniec zľahka vmiešame Zlaté krémy s kypriacim práškom. Pečieme na papieri na pečenie pri 175°C 20 minút.
- Uvaríme silnejšiu kávu na polievanie korpusov a necháme ju vychladnúť.
- Do mlieka vsypeme instantnú kávu, Šľahačkové potešenie a vyšľaháme. Pridáme mascarpone, cukor a vaječný likér.
- Korpus prekrojíme na polovicu. Jednu polovicu polejeme vychladnutou kávou zmiešanou s mandľovým alebo kávovým likérom. Na poliaty korpus nanesieme krém, prikryjeme druhou časťou korpusu a postup zopakujeme. Povrch posypeme hrubšou vrstvou Kakaa tmavého Liana a necháme cez noc v chladničke stuhnúť.
Korpus
- 4 vajíčka
- 4 PL cukor
- ½ Kypriaci prášok do pečiva Liana
- 2 vrecká Zlatý krém Liana
Krém
- 150 ml mlieko
- 1 a ½ KL instantná káva
- 1 vrecko (30g) Šľahačkové potešenie Liana/šľahačka v prášku
- 250 g mascarpone
- 30 ml vaječný likér
- 40 g cukor práškový
Ďalej potrebujeme
- 200 ml instantná káva alebo melta
- 50 ml mandľový alebo kávový likér
- Kakao tmavé Liana
Produkty k receptu