Rýchly bezlepkový perník s acidkom
- 300 g Fine mix Liana
- 2 ks vajce (L)
- 180 g kryštálový cukor
- 100 ml olej
- 320 ml acidofilné mlieko/ kefír
- 3 PL džem
Podľa chuti
- kúsky čokolády
- drvené orechy
- sušené hrozienka
- mak
- kokos
Plech: 26x25 cm
- Zmiešame vajíčka, cukor, olej, acidofilné mlieko, ľubovoľný džem a Fine mix.
- Všetko spolu prešľaháme.
- Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Pečieme pri teplote 175°C 15 - 20 minút.
- Perník krájame vychladnutý.
- Vrch buď posypeme práškovým cukrom alebo potrieme džemom, prípadne polejeme roztopenou čokoládou a posypeme kokosom.
Z tohto cesta pripravíme tiež perníkové muffiny.
- 300 g Fine mix Liana
- 2 ks vajce (L)
- 180 g kryštálový cukor
- 100 ml olej
- 320 ml acidofilné mlieko/ kefír
- 3 PL džem
Podľa chuti
- kúsky čokolády
- drvené orechy
- sušené hrozienka
- mak
- kokos
Plech: 26x25 cm
Produkty k receptu