Venčeky
Odpaľované cesto
- 150 g polohrubá múka
- 4 vajcia izbovej teploty
- 100 g rastlinný tuk
- 2,5 dcl voda
- štipka soli
Krém
- 0,5 l mlieko
- 100 g kryštálový cukor
- 2-3 ks Zlatý krém Liana
- 1 ks Vanilínový cukor Liana
- 250 g rastlinný tuk
- 2 žĺtky
- rum podľa chuti (cca 0,5 dcl)
1. Vodu s tukom a soľou dáme variť. Keď sa tuk rozpustí a začne prichádzať do varu pridáme múku, znížime teplotu a na sporáku miešame, kým sa cesto neoddeľuje od dna a od varešky. Odpaľujeme cca 3-4 minúty.
2. Odstavíme, necháme vychladnúť a občas premiešame.
3. Do vychladnutej zmesi postupne zapracujeme vajcia. Hotové cesto je husté a hladké. Naplníme cukrárske vrecko s nádstavcom a vytláčame kolieska na plech vystlaný papierom na pečenie. Kolieska dávame ďalej od seba, lebo pri pečení sa zväčšia.
4. Pečieme 5 minút, pri teplote 200°C. Potom znížime teplotu na 180°C a pečieme 20-25 minút.
5. Z mlieka, cukru, vanilínového cukru, Zlatých krémov a žĺtkov uvaríme hustý krém, ktorý necháme vychladnúť.
6. Zmäknutý rastlinný tuk vyšľaháme a postupne zapracujeme vychladnutý krém. Podľa chuti dosladíme a pridáme rum. Krémom naplníme prekrojené kolieska.
Odpaľované cesto
- 150 g polohrubá múka
- 4 vajcia izbovej teploty
- 100 g rastlinný tuk
- 2,5 dcl voda
- štipka soli
Krém
- 0,5 l mlieko
- 100 g kryštálový cukor
- 2-3 ks Zlatý krém Liana
- 1 ks Vanilínový cukor Liana
- 250 g rastlinný tuk
- 2 žĺtky
- rum podľa chuti (cca 0,5 dcl)
Produkty k receptu