Bezlepková MAXI brioška plnená džemom
play

Bezlepková MAXI brioška plnená džemom

Trvanie: 1:30 (h:m) Porcie: 10-12 (ks)
Pripravte si nadýchanú, jemnú a voňavú briošku, ktorá poteší každého – a to úplne bez lepku! Cesto sme pripravili z našej Liana Bakery mix na kysnuté cesto, vďaka čomu je krásne vláčne a dokonale sa hodí na sviatočný stôl. Plnená džemom, posypaná mandľami – ideálna na Veľkú noc aj ku káve. Doprajte si sviatočnú sladkosť bez lepku!
Ingrediencie
Cesto
Ďalej potrebujeme
  • 1 ks žĺtok
  • 1-2 PL mlieko
  • ovocný džem na náplň
  • nasekané mandle na posyp
  • nastaviteľná forma s výškou 19 cm 
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku
  1. Príprava kvásku z droždia: Do misy nasypeme Liana Bakery mix. V strede urobíme jamku, do ktorej dáme práškový cukor a Liana Vanilkový cukor. Nalejeme 100 ml teplého mlieka a pridáme droždie. Necháme 10 minút vzísť kvások.

  2. Miesenie cesta: Pridáme zvyšné mlieko, roztopené maslo, vajce a štipku soli. Pomocou mixéra s hnetacími metličkami vypracujeme hladké a elastické cesto. Prikryjeme fóliou a necháme 20 minút kysnúť.

  3. Príprava posypu: Medzitým nasekáme mandle na posyp.

  4. Tvarovanie briošky: Cesto vyvaľkáme na pomúčenej silikónovej podložke, rovnomerne naň natrieme ovocný džem, zrolujeme do závinu a stočíme do tvaru briošky pomocou podložky. Vytvarovanú briošku opatrne položíme na plech vystlaný papierom na pečenie a umiestnime okolo nej nastaviteľnú formu na pečenie, vďaka ktorej nastavíme požadovaný priemer a rast do výšky. Nakoniec prikryjeme fóliou a necháme 20 -30 minút podkysnúť.

  5. Finálna úprava: Nožom na narezávanie urobíme do briošky jemné zárezy, ktoré zvýraznia jej tvar. Povrch potrieme zmesou žĺtka a mlieka a posypeme nasekanými mandľami.

  6. Pečenie: Pečieme 50 minút pri teplote 170 °C do zlatista. Po 20 minútach pečenia povrch prikryjeme alobalom, aby sa nespálil.

  7. Servírovanie: Necháme vychladnúť, posypeme práškovým cukrom a podávame.

Dobrý tip 1:
Mini briošky na jeden hlt
– Ak máte radi menšie porcie, cesto si môžete rozdeliť na 8–10 kúskov a vytvoriť tak roztomilé mini briošky, ideálne na desiatu alebo pohostenie.

 

Dobrý tip 2:
Variabilná náplň podľa chuti – Džem môžete nahradiť akoukoľvek obľúbenou náplňou – skúste karamelový, vanilkový alebo čokoládový puding, orechovú plnku či dokonca tvarohovú náplň pre ešte lahodnejší zážitok.
Pridať hodnotenie
* * *
Ingrediencie
Cesto
Ďalej potrebujeme
  • 1 ks žĺtok
  • 1-2 PL mlieko
  • ovocný džem na náplň
  • nasekané mandle na posyp
  • nastaviteľná forma s výškou 19 cm 
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.