
Bezlepková jablková roláda
Cesto
- 5 PL cukor
- 4 vajcia
- 3 PL olej
- 3 PL Cake mix Liana
- 3 PL Universal mix Liana
Plnka
- 5 - 6 veľkých jabĺk
- 2 vrecká Škoricový cukor Liana
- 1 PL cukor
- 1 vrecko Zlatý krém Liana
- Jablká očistíme a nastrúhame na hrubo. Vyžmýkame prebytočnú šťavu a zmiešame so škoricovým cukrom, lyžicou kryštálového cukru a Zlatým krémom. Plech vystelieme papierom na pečenie a rozložíme pripravené jablká.
- Z vaječných bielkov a 5 lyžíc cukru vyšľaháme tuhý sneh. Postupne zašľaháme na najnižšom stupni žĺtky a olej. Vareškou jemne vmiešame Cake a Universal mix. Cesto vylejeme na jablká a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C 20 minút.
- Upečený koláč preklopíme na navlhčenú utierku (cesto je dole a jablká navrchu). Stiahneme papier na pečenie a zrolujeme. Necháme vychladnúť.
- Pred podávaním môžeme posypať práškovým cukrom.
Dobrý tip:
Jablká nerozložíme po celom plechu, ale cca 3 cm od okraja, aby pri stáčaní nevytiekli jablká von.
Cesto
- 5 PL cukor
- 4 vajcia
- 3 PL olej
- 3 PL Cake mix Liana
- 3 PL Universal mix Liana
Plnka
- 5 - 6 veľkých jabĺk
- 2 vrecká Škoricový cukor Liana
- 1 PL cukor
- 1 vrecko Zlatý krém Liana
Produkty k receptu