- Domov
- Chutné recepty
- Bezlepková rebarborová torta s jahodovým džemom

Bezlepková rebarborová torta s jahodovým džemom
Trvanie: 02:00 (h:m)
Porcie: 12 (ks)
Využite čas rebarbory a urobte si takúto famóznu tortu
Ingrediencie
Tovar do košíka
Vytlačiť recept
Zdieľať na facebooku
Cesto
- 3 ks vajcia
- 230 g Cake mix Liana
- 10 g Kakao tmavé Liana Exclusive
- 90 g olej
- 90 g mlieko
- 140 g práškový cukor
- 1 ks Vanilínový cukor Liana
Plnka
- 250 g tvaroh
- 50 g maslo
- 400 ml mlieko
- 5 PL kryštálový cukor
- 1 ks Zlatý krém Liana
- 1 ks Vanilínový cukor Liana
- 1 ks Želatína číra Liana
Ďalšie suroviny
- 300 g očistená rebarbora
- 3 PL kryštálový cukor
- 1 KL škorica mletá
- 100 g jahodový džem
- 1. Očistenú rebarboru posypeme cukrom, pridáme škoricu a necháme odstáť.
- 2. Zmixujeme žĺtky s cukrom, pridáme olej, mlieko a mixujeme ešte cca 10 minút.
- 3. Vyšľaháme sneh z bielkov.
- 4. Do žĺtkovej masy ručne pridáme Cake mix zmiešanú s kakaom tmavým a nakoniec sneh.
- 5. Vylejeme do tortovej formy, ktorej dno vystelieme papierom na pečenie (26cm).
- 6. Poukladáme rebarboru a dáme piecť na 180°C 35-40 minút.
- 7. Upečený koláč rozrežeme na dve polovice a spodný kruh natrieme jahodovým džemom a položíme druhý kruh s rebarborou. Polejeme šťavou z rebarbory.
- 8. Navrstvíme plnku, dáme schladiť a ozdobíme kakaom.
Postup plnka:
- 1. Mlieko, cukor a Zlatý krém uvaríme na kašu.
- 2. Odstavíme z ohňa a do horúceho vmiešame tvaroh, maslo a napučanú želatínu pripravenú podľa návodu na obale.
- 3. Vylejeme na koláč a necháme vychladnúť.
Pridať hodnotenie
Ingrediencie
Tovar do košíka
Vytlačiť recept
Zdieľať na facebooku
Cesto
- 3 ks vajcia
- 230 g Cake mix Liana
- 10 g Kakao tmavé Liana Exclusive
- 90 g olej
- 90 g mlieko
- 140 g práškový cukor
- 1 ks Vanilínový cukor Liana
Plnka
- 250 g tvaroh
- 50 g maslo
- 400 ml mlieko
- 5 PL kryštálový cukor
- 1 ks Zlatý krém Liana
- 1 ks Vanilínový cukor Liana
- 1 ks Želatína číra Liana
Ďalšie suroviny
- 300 g očistená rebarbora
- 3 PL kryštálový cukor
- 1 KL škorica mletá
- 100 g jahodový džem
Produkty k receptu