- Domov
- Chutné recepty
- Bezlepkové donuty

Bezlepkové donuty
Ako najjednoduchšie potešiť všetky deti naraz? Pripravte im obľúbené Bezlepkové donuty.
Ingrediencie
Tovar do košíka
Vytlačiť recept
Zdieľať na facebooku
- 300 g Bakery mix Liana
- 50 g cukor práškový
- 15 g droždie
- 250 ml teplá voda/mlieko
- 1 ks vajce
- 2 PL olej
- 1 KL rum/rumová aróma
Čokoládové polevy
- Biela čokoláda Liana
- Čokoláda Liana 70%
- stužený tuk
Ďalej potrebujeme
- olej na vyprážanie
- cukrárske posypy
- V mise s Bakery mix si urobíme priehlbinu, do ktorej dáme 100 ml teplej vody/mlieka, polievkovú lyžicu cukru a droždie. Necháme asi 15 minút nakysnúť.
- Do pripraveného kvásku pridáme zvyšné mlieko, vajce, zvyšný cukor, olej a rumovú arómu alebo rum. Dôkladne vymiesime. Prikryjeme fóliou a necháme 30 minút vykysnúť.
- Na pomúčenej pracovnej doske cesto vyvaľkáme na hrúbku 100 mm a vykrajujeme kolieska s otvorom v strede. Prikryté fóliou necháme ešte 15 minút podkysnúť.
- Vyprážame v rozohriatom oleji z oboch strán do zlatista.
- Čokolády so stuženým tukom roztopíme nad parou alebo v mikrovlnnej rúre v dvoch 30 sekundových intervaloch, medzi ktorými čokolády premiešame.
- Donuty namáčame z jednej strany v čokoláde a zdobíme cukrárskymi posypmi podľa vlastnej fantázie.
Dobrý tip:
Cesto na bezlepkové donuty môžete použiť aj pri príprave klasických alebo plnených bezlepkových šišiek.
Pridať hodnotenie
Ingrediencie
Tovar do košíka
Vytlačiť recept
Zdieľať na facebooku
- 300 g Bakery mix Liana
- 50 g cukor práškový
- 15 g droždie
- 250 ml teplá voda/mlieko
- 1 ks vajce
- 2 PL olej
- 1 KL rum/rumová aróma
Čokoládové polevy
- Biela čokoláda Liana
- Čokoláda Liana 70%
- stužený tuk
Ďalej potrebujeme
- olej na vyprážanie
- cukrárske posypy
Produkty k receptu