
Bezlepkové gazdovské žemličky
- 300 ml mlieko
- 1 KL cukor kryštálový
- 20 g droždie
- 350 g Bread mix white Liana
- 1 KL soľ
- 10 g olej
- 2 PL kečup
- 1 KL oregano
Ďalej potrebujeme
- Ryžová múka Liana na podsypanie
- šunka, slanina, saláma na obloženie
- syr na posypanie
- Zo 100 ml vlažného mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások, ktorý necháme 10 minút vzísť.
- V kuchynskom robote spojíme Bread mix white, soľ, pripravený kvások, zvyšné mlieko, olej a vypracujeme cesto. Prikryté cesto necháme cca hodinu nakysnúť.
- Na pomúčenej pracovnej doske rozdelíme cesto na 7 častí. Z každej vypracujeme žemličku, ktorú uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Necháme podkysnúť cca 20 minút.
- Oregano zmiešame s kečupom, potrieme žemličky a na ne ukladáme šunku, salámu, slaninu a syr.
- Pečieme na 180°C približne 30 minút.
- 300 ml mlieko
- 1 KL cukor kryštálový
- 20 g droždie
- 350 g Bread mix white Liana
- 1 KL soľ
- 10 g olej
- 2 PL kečup
- 1 KL oregano
Ďalej potrebujeme
- Ryžová múka Liana na podsypanie
- šunka, slanina, saláma na obloženie
- syr na posypanie
Produkty k receptu