
Bezlepkové gnocchi
Gnocchi
- 450 g uvarených zemiakov
- 290 g Universal mix Liana
- 2 vajíčka
- štipka soli
- ryžová múka Liana na podsypanie
- olivový olej na pomastenie
Syrová omáčka
- 1 cibuľa
- olej
- 250 g šampiňóny
- 2 ks syr v črievku
- 1 ks smotana na šľahanie 33%
Na dochutenie
- soľ, mleté čierne korenie, červená paprika, petržlenová vňať
- Zemiaky uvaríme v šupke. Nastrúhame na jemno, pridáme ostatné suroviny a vypracujeme kompaktné cesto. Necháme ho odležať cca 20 minút.
- Pracovnú dosku posypeme ryžovou múkou. Preložíme cesto a rozdelíme ho na 4 časti. Z každej časti vyvaľkáme dlhý valec s priemerom 2 cm. Nakrájame na 2 cm široké časti. Každú gnocchu pritlačíme vidličkou, aby sme dosiahli jej typický tvar. Takto pripravené gnocchi uvaríme v osolenej vode pár minút. Občas premiešame a keď vyplávajú na povrch sitkom ich vyberieme. Necháme odkvapkať, vysypeme do misky, pokvapkáme olivovým olejom a premiešame. Týmto postupom uvaríme všetky gnocchi.
- Gnocchi môžeme servírovať so syrovou omáčkou a šapiňónmi. Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme na plátky nakrájané šampiňóny. Zmes osolíme a okoreníme, pridáme mletú papriku a dusíme do mäkka. Zalejeme smotanou, dodáme syr v črievku a necháme zovrieť (môžeme osoliť podľa chuti).
Gnocchi
- 450 g uvarených zemiakov
- 290 g Universal mix Liana
- 2 vajíčka
- štipka soli
- ryžová múka Liana na podsypanie
- olivový olej na pomastenie
Syrová omáčka
- 1 cibuľa
- olej
- 250 g šampiňóny
- 2 ks syr v črievku
- 1 ks smotana na šľahanie 33%
Na dochutenie
- soľ, mleté čierne korenie, červená paprika, petržlenová vňať
Produkty k receptu