
Bezlepkové hamburgerové žemle
- 100 ml teplé mlieko
- 1 lyžica med
- 20 g droždie
- 150 g Bread mix white Liana
- 150 g Bakery mix Liana
- 25 g rozpustené maslo
- 1 vajce
- ¾ lyžičky soľ
- 100 ml voda
Ďalej potrebujeme
- na potretie vajce
- na posypanie sezam
- na podsypanie ryžová múka Liana
- Suroviny na kvások (teplé mlieko, med a droždie) zmiešame a necháme 15 minút nakysnúť.
- Medzitým pripravíme do kuchynského robota ostatné suroviny. Pridáme aj vykysnutý kvások z droždia a vypracujeme kompaktné cesto. Prikryjeme fóliou a necháme na teplom mieste kysnúť 60 minút.
- Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku, premiesime a rozdelíme na 5 častí. Každú časť ešte premiesime a vypracujeme žemľu. Prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie, pritlačíme dlaňou a necháme kysnúť pod utierkou cca 20 minút.
- Na dno rúry vložíme plech na záparu a vyhrejeme na 210°C. Žemle potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme sezamom. Do vyhriatej rúry dáme plech so žemľami a na plech na záparu nalejeme 250 ml vriacej vody. Pečieme 10 minút. Potom teplotu znížime na 180°C, spodný plech vytiahneme a dopečieme 20 minút.
- 100 ml teplé mlieko
- 1 lyžica med
- 20 g droždie
- 150 g Bread mix white Liana
- 150 g Bakery mix Liana
- 25 g rozpustené maslo
- 1 vajce
- ¾ lyžičky soľ
- 100 ml voda
Ďalej potrebujeme
- na potretie vajce
- na posypanie sezam
- na podsypanie ryžová múka Liana
Produkty k receptu