
Bezlepkové laskonky orechové a kokosové so žĺtkovým krémom
Laskonky
- 10 bielkov
- 600 g práškový cukor
- 100 g mleté orechy
- 100 g kokos
- 2 lyžice Cake mix Liana
Krém
- 10 žĺtkov
- 300 g práškový cukor
- 1 ks Vanilínový cukor Liana
- 500 g maslo alebo rastlinný tuk
Laskonky:
1. Bielky vyšľaháme, pridáme práškový cukor a šľaháme nad parou do zhustnutia asi 15 minút. Odstavíme, necháme trocha vychladnúť, rozdelíme na 2 polovice. Do jednej vmiešame mleté orechy a 1 lyžicu Cake mix a do druhej polovice vmiešame kokos a 1 lyžicu Cake mix.
2. Plech vyložíme papierom na pečenie a pomocou formy vytvoríme laskonky tak, že do otvorov pomocou lyžice dávame kôpky snehu, uhladíme stierkou a dáme sušiť do vopred vyhriatej rúry na 100-130°C, asi 30 minút. Necháme vychladnúť a plníme krémom.
Krém:
1. Žĺtka šľaháme s práškovým a vanilnovým cukrom nad parou asi 15 minút. Necháme vychladnúť.
2. Maslo vyšľaháme do peny a postupne lyžicou prišľahávame žltkový krém.
Laskonky
- 10 bielkov
- 600 g práškový cukor
- 100 g mleté orechy
- 100 g kokos
- 2 lyžice Cake mix Liana
Krém
- 10 žĺtkov
- 300 g práškový cukor
- 1 ks Vanilínový cukor Liana
- 500 g maslo alebo rastlinný tuk
Produkty k receptu