
Bezlepkový jablkový koláč s višňami
- 400 g Cake mix Liana
- 3 vajíčka
- 4 lyžice kryštálový cukor
- 250 g rastlinný tuk
- 8 lyžíc mlieko
- 1 kg jabĺk
- 300 g odkôstkované mrazené alebo zavárané višne
- 1 ks Zlatý krém Liana
- 2 lyžičky Škoricový cukor Liana
- štipka soli
1. Cake mix, 2 vajíčka, 2 lyžice cukru, zmäknutý rastlinný tuk, mlieko a štipku soli zmiešame v miske rukou. Preklopíme na pomúčenú podložku a vypracujeme cesto. Podľa potreby podsypeme múkou. Zabalíme do potravinovej fólie a necháme 2 hodiny v chladničke.
2. Medzitým pripravíme plnku. Očistíme jablká a nastrúhame na hrubom strúhadle. Odkôstkujeme višne a necháme odkvapkať na sitku. Nastrúhané jablká posypeme škoricovým cukrom, pridáme zvyšné 2 lyžice kryštálového cukru, Zlatý krém a premiešame.
3. Cesto vyberieme z chladničky, rozdelíme na 2 rovnaké časti a každú časť vyvaľkáme na papieri na pečenie, ktorý vystrihneme podľa veľkosti plechu. Jednu časť aj s papierom na pečenie prenesieme na plech a popicháme vidličkou.
4. Jablká zbavíme šťavy a rovnomerne natrieme po celej ploche cesta.
5. Poukladáme višne a preklopíme druhú časť cesta tak, aby bol papier na pečenie navrchu.
6. Papier stiahneme, cesto popicháme vidličkou a potrieme rozšľahaným vajíčkom. Rúru vyhrejeme na 200°C a pečieme cca 25 minút.
- 400 g Cake mix Liana
- 3 vajíčka
- 4 lyžice kryštálový cukor
- 250 g rastlinný tuk
- 8 lyžíc mlieko
- 1 kg jabĺk
- 300 g odkôstkované mrazené alebo zavárané višne
- 1 ks Zlatý krém Liana
- 2 lyžičky Škoricový cukor Liana
- štipka soli
Produkty k receptu